Põhjamaade hinnatud restoranijuht White Guide hindab igal aastal Eestis asuvaid restorane: hindamise tulemusi ei edastata edetabelina, vaid taseme järgi. Vaata, mis restorane sel korral tunnustati.
PS. White Guide hindab restorani toidu, jookide, teeninduse ja atmosfääri taset, suunda ja kvaliteeti. Hindamisskaala põhineb 100 punktil. Eraldi hinnatakse toitu ehk restorani gastronoomiat, millel on ka suurim osakaal lõppskoori kujundamisel.
Järgnevalt lisatakse teiste hindamise alla kuuluvate alade tulemused ning koostatakse lõpptulemus, mis võtab kokku iga restorani skoori. Kõikidel hindamise alla kuuluvatel aladel pööratakse erilist tähelepanu ideele, kontseptsioonile, fookusele ja isikupärale.
180 Degrees by Matthias Diether (Tallinn)
Noa Chef's Hall (Tallinn)
Fotografiska (Tallinn)
Puri (Tallinn)
Lee (Tallinn)
Art Priori (Tallinn)
Anno (Tallinn)
Mantel ja Korsten (Tallinn)
Aleksander (Muhu/Saaremaa)
SOO restoran, Maidla Nature Resort (Põhja- ja Kesk-Eesti)
Põhjaka (Põhja- ja Kesk-Eesti)
Lahepere Villa (Põhja- ja Kesk-Eesti)
GMP Pühajärve - Koka pool (Otepää)
Tallinnas:
Restoran 38
barbarea
Rado
Horisont
NOA
Rudolf
Mon Repos
Peet Ruut
Kuu
Tuljak
Härg
Lore Bistroo
Dominic
Tšaikovski
Võru
Cru
Vegan restoran V
Salt
Radio
ISSEI
Smak
Jahu Resto
Põhjala Tap Room
Tsunft
Komeet
Chedi
Kampai
NOK NOK
Paju Villa
Põhja- ja Kesk-Eestis:
Ruhe (Jõelähtme)
Mere 38 (Võsu)
Fellin (Viljandi)
Wicca (Laulasmaa)
Haapsalus ja saartel:
Von Gernet (Haapsalu)
Ku-Kuu (Kuressaare)
Kärme Küülik (Hapsalu)
Hapsal Dietrich (Hapsalu)
Rado Haapsalu (Hapsalu)
Haapsalu Kuursaal (Hapsalu)
Pilguse mõis (Saaremaa)
Pärnus:
Tartus ja Lõuna-Eestis:
Hõlm (Tartu)
Kolm Sõsarat (Lüllemäe, Valgamaa)
Joyce (Tartu)
GMP Patisserie (Tartu)
Kaks alamkategooriat on soovitusnimekirjas veel. White Guide 2023 soovitab kokku 150 isikupärast söögikohta üle kogu Eesti.