TOP 10 restorani Tallinnas

TOP 10 restorani Tallinnas

Allikas: Oliver Moosus

Rahvusvahelise tuntusega kokkade poolt valmistatud, maitsemeeli paitavad ja hooajalist toorainet kasutavad road võiksid olla põhjuseks, miks külastada Tallinna parimaid restorane. Kuid hunnitud vaated ja hoolikalt läbimõeldud interjööridisain on need, mis loovad kogemuse, mis jääb pikaks ajaks püsima. Tipprestorane võid leida põnevatest ja ebaharilikest asupaikadest, näiteks 15.sajandil ehitatud hoonetest kuni kõrghoone 30.korrusel paikneva katuserestoranini välja. Kõik need kulinaariatemplid leiad ka Põhjamaade parimate restoranide nimistust White Guide Nordic.

NOA restoran

Harju maakond, Pirita linnaosa

NOA restoran on kõike muud kui uppuv laev. Vastupidi - Noa paistab silma nii oma asukoha, arhitektuuri kui ka sisekujundusega. Ja kindlasti leiab siit parimad maitsed koos miljonivaatega Tallinna siluetile ning merele.

Loe edasi

Restoran Alexander

Saare maakond, Pädaste küla

Restoran Alexander asub Pädaste Mõisa Härrastemaja keskseimal ja auväärseimal kohal - restorani kõrged laed avavad vaate päikeselisele talveaiale ning iidsetele puudele mõisapargis. Alexandri meeskond pakub Põhjala saarte köögi maitsvaid roogasid, mis inspireerituna Muhu ning ümberkaudsete Põhjala saarte köökide tavadest, väärtustab samaaegselt kohalikke traditsioone ja erinevate aastaaegade mitmekülgseid maitseid. Restoran Alexander on Eesti parim restoran 2010, 2011, 2012, 2013 ja 2015.

Loe edasi

Restoran Ö

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Restoran Ö pakub oma klientidele uutmoodi naudingut põhjamaisest köögist, õhtusöök on nagu väike etendus, mis jutustab oma loo. Restorani peakokkade jaoks on iseenesest mõistetav kasutada parimat kohalikku ja põhjamaist toorainet ning teha koostööd väiketootjate ja talunikega. Hooaegsus, korilus ja iidsed toiduvalmistamise viisid - vanu klassikuid algosadeks lahti võttes ja uudsel kujul uuesti kokku pannes saab toit olema aus.    

Loe edasi

Restoran Juur

Harju maakond, Lasnamäe linnaosa

Gourmet Coffee Restoran JUUR  on sündinud inspireerituna loodust hoidvast mõtteviisist ja Põhjala köögi ideedest. Restoranis kohtuvad taldrikul eestimaine tooraine, põhjamaiselt karge maitse ning kokakunsti meisterlikkus. Usume, et Eestimaa metsades, põldudel ja veekogudes on veel väga palju ära unustatud või avastamata toiduaineid, mis ootavad taas meie toidulauale pääsemist. Meie menüü peegeldab aastaaegade vaheldumist.  

Loe edasi

Horisont Restoran & Baar

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Elegantne ja stiilne Horisont Restoran & Baar asub Swissôtel Tallinn hotelli kõige kõrgemal korrusel. See on ideaalne koht lõõgastumiseks ja viietärnilise köögi nautimiseks. Külalised saavad nautida lummavat panoraamvaadet Tallinna vanalinnale ja merele. Restoran Horisont pakub modernset toiduvalikut kasutades hooajalist, kohalikku ja rahvusvahelist toorainet. Restoran pakub privaatsete õhtusöökide võimalust selleks eraldatud ruumis.

Loe edasi

Restoran Art Priori

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Restoran Art Priori - see on kunst seintel ja taldrikul.  Pehmed, loomingulised ja väljapeetud maitsed pakuvad sulle elegantse ja üllatava toiduelamuse.

Loe edasi

Restoran Ribe

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

2007. aastast Vene tänaval tegutseva restorani Ribe menüüd iseloomustab värske, hooajalise ja kindlasti valdavalt kodumaise tooraine kasutamine. Loomulikult lisatakse menüüsse ka Euroopa köökide maitseid ja tehnikaid. Restorani peakokk on Radoslav Mitro. Tänaseks on restoran Ribe valitud järjepidevalt Eesti 50 parima restorani hulka, sellest paaril viimasel aastal tähelepanuväärselt kõrgetele kohtadele esimeste seas. Ribes on olemas avar ja avatud ülemine saal ja privaatsemaid istumisvõimalusi pakkuv alumine saal. Suvel on avatud väliterrass. 

Loe edasi

Restoran Cru

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Lähtudes ajaloolisest miljööst imepärases Tallinna vanalinnas on meie eesmärk leida piir klassikalise ja modernse köögi vahel, mis muudab elamuse Cru restoranis tõeliselt ajatuks. Kaks sisesaali on renoveeritud jäädes truuks hoone esialgsele kujundusele 15. sajandist ning loovad autentse hiliskeskaegse atmosfääri. Restorani peakokk Dmitri Haljukov esindas Eestit kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d´Ori lõppvõistlusel 2015. aastal Lyonis. Cru kokk Pavel Gurjanov on Aasta Kokk 2013 ning  Baltic Culinary Star Cup võistlusel I koht. 

Loe edasi

Bordoo Restoran

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Bordoo restoran Tallinna vanalinna ühes kuulsaimas keskaegses hoonekompleksis Kolm Õde pakub Sulle oma nägemust Baltimaade ning Eesti köögi gurmeest. Köögis kasutame uut innovaatilist lähenemist toiduvalmistamisele, unustamata ka traditsioone. Kasutame palju kohalikku värsket toorainet, kuid toome Teieni ka uusi maitseid, mida võib-olla tavaelus igapäevaselt ei kohta. Oleme ise pagarid, ise soolame, suitsutame, kuivatame, marineerime ja grillime kasutades vaid kõige tänapäevasemat köögitehnikat. Oleme põhjalikud kõiges, austame traditsioone, aga toome Teieni alati ka midagi täiesti uut.

Loe edasi

Leib Resto ja Aed

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Leib resto ja Aed pakub käsitsi valmistatud leiba kõrvuti kohalikust naturaalsest toorainest valmistatud roogadega - lihtne, samas lihtsalt suurepärane gastronoomiline nauding. Me armastame lihtsat, hingega valmistatud toitu värskeimast toorainest. Meile ei meeldi keerulised kombinatsioonid, peenutsev teenindus ega kõrged hinnad. Seepärast lõimegi restorani Leib: koht, kus me ka ise igapäevaselt hea meelega einestaks. Oleme keskendunud eestlusele ning kõigele, mida meie loodus pakkuda suudab.Selleks teeme igapäevaselt koostööd kohalike põllumeeste, kalameeste ja teiste väiketootjatega.  

Loe edasi
Viimati muudetud: 11.12.2017

Teema: Tallinn, Söök, Jook ja Ööelu

Soovitame