TOP 10 restorani Tallinnas

TOP 10 restorani Tallinnas

Allikas: Oliver Moosus

Rahvusvahelise tuntusega kokkade poolt valmistatud, maitsemeeli paitavad ja hooajalist toorainet kasutavad road võiksid olla põhjuseks, miks külastada Tallinna parimaid restorane. Kuid hunnitud vaated ja hoolikalt läbimõeldud interjööridisain on need, mis loovad kogemuse, mis jääb pikaks ajaks püsima. Tipprestorane võid leida põnevatest ja ebaharilikest asupaikadest, näiteks 15.sajandil ehitatud hoonetest kuni kõrghoone 30.korrusel paikneva katuserestoranini välja. Kõik need kulinaariatemplid leiad ka Põhjamaade parimate restoranide nimistust White Guide Nordic.

NOA restoran

Harju maakond, Pirita linnaosa

NOA restoran on kõike muud kui uppuv laev. Vastupidi - Noa paistab silma nii oma asukoha, arhitektuuri kui ka sisekujundusega. Ja kindlasti leiab siit parimad maitsed koos miljonivaatega Tallinna siluetile ning merele.

Loe edasi

Restoran Ö

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Restoran Ö pakub oma klientidele uutmoodi naudingut põhjamaisest köögist, õhtusöök on nagu väike etendus, mis jutustab oma loo. Restorani peakokkade jaoks on iseenesest mõistetav kasutada parimat kohalikku ja põhjamaist toorainet ning teha koostööd väiketootjate ja talunikega. Hooaegsus, korilus ja iidsed toiduvalmistamise viisid - vanu klassikuid algosadeks lahti võttes ja uudsel kujul uuesti kokku pannes saab toit olema aus.    

Loe edasi

Restoran Tchaikovsky

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

18. sajandi lõpus saabusid Prantsuse parimad kokad Venemaale. Tulemuseks oli seninägematu kooslus Prantsuse ja Vene köögist. Meie kireks on taaselustada need meistrite käe all valminud retseptid ja täiendada neid meie endi kogemuste ja visiooniga. Õhtuti kõlab elav muusika, popurriid ja fantaasiad ooperitest, operettidest, ballettidest ning seaded sümfoonilistest teostest. Tchaikovsky on mitmeid kõrgeid auhindu võitnud tõeline kõrgtasemel toidunautlejatele mõeldud restoran, kus tähelepanu on pööratud ka kõige pisematele detailidele. Hinnaklass on saadava emotsiooni nautimise vääriline.  

Loe edasi

Horisont Restoran & Baar

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Elegantne ja stiilne Horisont Restoran & Baar asub Swissôtel Tallinn hotelli kõige kõrgemal korrusel. See on ideaalne koht lõõgastumiseks ja viietärnilise köögi nautimiseks. Külalised saavad nautida lummavat panoraamvaadet Tallinna vanalinnale ja merele. Restoran Horisont pakub modernset toiduvalikut kasutades hooajalist, kohalikku ja rahvusvahelist toorainet. Restoran pakub privaatsete õhtusöökide võimalust selleks eraldatud ruumis.

Loe edasi

Leib Resto ja Aed

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Leib resto ja Aed pakub käsitsi valmistatud leiba kõrvuti kohalikust naturaalsest toorainest valmistatud roogadega - lihtne, samas lihtsalt suurepärane gastronoomiline nauding. Me armastame lihtsat, hingega valmistatud toitu värskeimast toorainest. Meile ei meeldi keerulised kombinatsioonid, peenutsev teenindus ega kõrged hinnad. Seepärast lõimegi restorani Leib: koht, kus me ka ise igapäevaselt hea meelega einestaks. Oleme keskendunud eestlusele ning kõigele, mida meie loodus pakkuda suudab.Selleks teeme igapäevaselt koostööd kohalike põllumeeste, kalameeste ja teiste väiketootjatega.  

Loe edasi

Restoran Tuljak

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Restoran Tuljak 50 aastat hiljem on taas avatud! Eelmise sajandi kuuekümnendatel projekteeritud ja ehitatud nõukogudeaegset tipparhitektuuri pole varem nii põhjalikult restaureeritud - sündinud on üks väga stiilne restoran. Samuti on originaalilähedasena taastatud ka suur terrass, hoonet ümbritsev haljasala, bassein ning jäätisekiosk.     Restorani menüüs on vihjeid ka endise Tuljaku tippaegadele: einevõileib, räim tomatis ja konjakitoru on kokkade osavate käte all tänapäevaseks tembitud.   Saal ja väliterrass mahutavad kuni 300 inimest. 

Loe edasi

Restoran Cru

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Lähtudes ajaloolisest miljööst imepärases Tallinna vanalinnas on meie eesmärk leida piir klassikalise ja modernse köögi vahel, mis muudab elamuse Cru restoranis tõeliselt ajatuks. Kaks sisesaali on renoveeritud jäädes truuks hoone esialgsele kujundusele 15. sajandist ning loovad autentse hiliskeskaegse atmosfääri. Restorani peakokk Dmitri Haljukov esindas Eestit kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d´Ori lõppvõistlusel 2015. aastal Lyonis. Cru kokk Pavel Gurjanov on Aasta Kokk 2013 ning  Baltic Culinary Star Cup võistlusel I koht. 

Loe edasi

Restoran Art Priori

Harju maakond, Kesklinna linnaosa

Restoran Art Priori - see on kunst seintel ja taldrikul.  Pehmed, loomingulised ja väljapeetud maitsed pakuvad sulle elegantse ja üllatava toiduelamuse.

Loe edasi

Restoran "Kolm Sibulat"

Harju maakond, Põhja-Tallinna linnaosa

Seest siiru-viiruline, pealt kullakarvaline …..  Kolm Sibulat asetub fast food’i ja slow food’i vahepeale ühendades kummagi parimad küljed. Peakokad Igor ja Roman kasutavad tõeliselt vaba ja piirideta kokkamist, menüüst leiad nii nuudliroogasid kui ka Lähis-Ida sugemetega pärlkuskussi, vahemerelist hummust ning Gruusia päritolu lavašši, mis on saanud endale kaaslaseks vürtsika kimchi kapsa. Fusion-confusion – see võtaks kokku selle, mis asja siin toidu koha pealt aetakse. Restoran on korduvalt kuulunud 50 Eesti parima söögikoha hulka.

Loe edasi

Restoran Fabrik

Harju maakond, Põhja-Tallinna linnaosa

Tallinna idülliises Kalamaja rajoonis asuv Fabrik restoran on sobiv nii magusasõbrale kui ka soolase toidu austajale. Restorani põhjamaises stiilis interjöör, nordik menüü, hoolikalt valitud käsitööjoogid, veinikaart ning kokteililist ja loomulikult värske ja rikkalik koogivalik annab aimu asjaosaliste kirest ja pühendumisest toidu tegemisse. Tuulevaiksel terrassil toimuvad hubased hoovikontserdid.

Viimati muudetud: 27.07.2017

Teema: Tallinn, Söök, Jook ja Ööelu

Soovitame