360°Eat Guide soovitab neid Eesti restorane

Allikas: Renee Altrov, Visit Estonia

360°Eat Guide soovitab neid Eesti restorane

Rahvusvaheline restoranigiid 360°Eat Guide peab lisaks toidukunstile tähtsaks seda, kuivõrd jätkusuutlikult restoran toimetab. Restorane tunnustatakse 1, 2 või 3 ringiga, mis näitavad söögikoha püüdlusi keskkonna ja inimsuhete toetamisel. Eestist said tunnustuse 8 restorani. Vaata, millised!

Fotografiska Restoran & Katuseaed

Fotografiska restoran töötab 0-kulu põhimõttel. Kasutame toiduvalmistamisel leidlikke viise, ei raiska toorainet ega tekita jäätmeid. Kõik, mis õiest juureni või ninast sabani, leiab kasutust – nii köögis kui baaris. Sellest vähesest, mis alles jääb, saab aga üleöö kompost, mis jõuab ringiga tagasi põldudele ja peenardele. Meie toidu hing on jätkusuutliku restorani eestkõneleja, mitmekülgse karjääriga (Pädaste, Fäviken Magasinet, Fulgurance), kaasaegse Eesti maitse kujundaja, Peeter Pihel. Hooajalise ja omanäolise veinikaardi eest hoolitseb Kristjan Kiho. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.

Loe edasi

Lee Restoran

Lee on esiisade tulekolle, mille ümber kees elu ja kus valmis maitsev kõhutäis, mida jagas lõkkeäärne kogukond. Tallinna vanalinnas asuva Lee Restorani menüüst leiate armastuse kodumaise tooraine vastu, mis on kombineeritud rahvusvaheliste oskuste ja mängulise uudishimuga. Meie toidulaua kese on alati kohalik, pärinedes väiketootjatelt ja sõpradelt Eesti taludes ja metsades. Menüüs on valikuid ka veganitele ja lastele. Joogikaardist leiate laia ja rahvusvahelise veinivaliku. Kutsume teid külla jagama roogasid ja lugusid ning seeläbi taaslooma iidselt Lee elurõõmu! Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.

Loe edasi

Peet Ruut restoran

Peet Ruut on kui social club - me ei püüa end defineerida tõsise restoranina - sest meile meeldib seltskond ja koos olemisest tekkiv energia. Soovime, et külas käimine oleks vaba olemisega, lõbus, sotsiaalne ja muidugi naudingut pakkuv. Söök on valmistatud jätkusuutlikult ja ennekõike kohalike talunike ning farmerite kvaliteetsetest toorainetest. Pakume nii kala, liha kui taimset. Kui külalisi on laua taga rohkem, siis on siin kombeks laud erinevaid roogasid täis tellida ning nendel siis üheskoos hea maitsta lasta. Toidu kõrvale pakume orgaanilisi ja naturaalseid veine.

Loe edasi

Barbarea restoran

Barbarea on restoran ja naturaalse veini baar Koplis Põhjala tehases. Kui Karjase saia pagarikoda sulgeb peale lõunat oma uksed, teeb Barbarea uksed lahti. Kogu menüü on inspireeritud maailma eri nurkadest ning toidud on mõeldud jagamiseks, et ka kogu laudkonna elamus oleks jagatav.  Hoolime väga kvaliteetsest toorainest, seega teeme igapäevaselt koostööd nii kohalike talunike kui teiste väikeste mahetootjatega, et meieni jõuaks alati värske ja puhas tooraine. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.

Loe edasi

Restoran Rado

Restoran Rado on  söögikoht, mis on meie oma enda käte ja sõprade abiga loodud. Restorani köögist leiab saadusi nii vanaema juurest kui ka Tallinna Keskturult toodud toorainest. Meie menüü on hooajaline ja muutub lausa igapäevaselt, kuid kindlasti võite valida roogi nii kalast kui lihast.  Soovime teid tervitada restoranis nagu võtaksime teid vastu hubases atmosfääris oma kodudes. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.

Loe edasi

Lore Bistroo

Sellest kogukondlikust kohtumispaigast Kalamajas on kujunenud sõprade ja perekondadega kvaliteetaja veetmise keskpunkt. Lore bistroos pakume ahvatlevalt eklektilist menüüd, mis koosneb mõnusalt moodsa vindiga vanadest headest mugavustoidu klassikutest. Meie toiduvalik pakub avastamisrõõmu jagamiseks mõeldud palade näol, mille inspiratsiooni oleme kogunud toidureisidel. Leia meid Noblessneri jahisadamast. Oleme ennast sisse seadnud ajaloolises laevatehase hoones, kus asub ka kunstikeskus Kai.  Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.

Loe edasi

Restoran CRU

Restoran CRU Tallinna vanalinna ajalooliste tänavate vahel, on tõeline gastronoomiline peidupaik.  CRU restoranis on iga roog valmistatud meisterlikkuse ja pühendumusega, pakkudes külalistele ainulaadseid maitseelamusi. Restoran on pälvinud kiitust oma suurepärase menüü ja erakordse teeninduse eest, olles märgitud prestiižsetes toidujuhtides nagu Michelin Guide ja White Guide. Restoranis valitseb ajalooline ja hubane atmosfäär. Restoran CRU pakub Tallinnas unikaalset kombinatsiooni ajaloost, kultuurist ja kulinaarsest meisterlikkusest!

Loe edasi

Restoran Mimosa

Mimosa on õdusa atmosfääriga restoran Tallinnas Nõmme linnaosas, kus saab nautida meeldejäävaid maitseid ning mõnusat olemist. Mimosa eesmärgiks on olla kodune ja soe koht, kuhu alati on rõõm tagasi tulla. Sõbralik teenindus, maitsev kaasaegne Eesti köök, kohapeal küpsetatud koogid ja villitud majanapsud on märksõnad, mis restorani iseloomustavad. Talveperioodil mahutab armas majake enda kahele korrusele ligi 60 inimest, suveperioodil lisanduvad juurde terrass ja suur hoov, mis pakuvad võimalust veeta aega roheluses linnast lahkumata.

Loe edasi
Viimati muudetud: 11.12.2023

Teema: Söök, Jook ja Ööelu