Eesti oma supertoit – mustsõstar

Allikas: Mariann Liimal

Eesti oma supertoit – mustsõstar


Joonas KoppelOKO Resto peakokk

Eesti supertoitude artiklites tutvustame lihtsalt järgitavaid retsepte tuntud Eesti tippkokkadelt. Järgnevalt tuleb juttu Eesti ehk populaarseimast aiamarjast - mustsõstrast, mida võib leida kasvamas pea igas koduaias. Moosid, magustoidud, siirupid, mahlad, koogid – mustsõstar sobib igale poole!

Idüllilise Kaberneeme rannaküla jahtsadamas tegutseva OKO Resto peakokk Joonas Koppel jagab oma värskemaid retsepte, kus ta on kasutanud just mustsõstart.


Mustsõstrasalat

  • 200 grammi kitsejuustu
  • 100 grammi mustsõstraid
  • 1 saiaviil
  • salatirohelist
  • suvelilleõisi

Purusta mustsõstrad blenderis ja lase läbi sõela. Seejärel lisa kitsejuust ning sega see mustsõstramahlaga. Hõõru segu läbi sõela. Serveerimisel aseta saiakepikesed või leivalaastud juustu-mustsõstrasegule. Lisa värsked rohelised lehed ja suvelilleõied.


Mustsõstradessert

  • 500 grammi mustsõstraid
  • 200 grammi oliiviõli
  • 4 tl suhkrut
  • kulbitäis vanillijäätist
  • 6 sl kõrvitsaseemneõli

Blenderda värsked mustsõstrad, oliiviõli ja suhkur ning lase segu läbi sõela. Mikserda vanillijäätis koos kõrvitsaseemneõliga. Sega eraldi kausis mustsõstrad tuhksuhkruga. Serveeri värskelt.


Mustsõstrakokteil 

  • 4 cl gin
  • mustsõstraid
  • 3 cl sidrunheinasiirupit
  • 2 laimi
  • 1 toonik (soovi korral)
  • mustsõstralehed

Võta suur veini- või kokteiliklaas, pigista sinna laimidest mahl ning lisa mustsõstrad. Seejärel lisa sidrunheinasiirup ja gin. Lisa jää ja kaunista mustsõstralehekestega.

Viimati muudetud: 23.04.2019

Teema: Söök, Jook ja Ööelu

Soovitame
Uudiskiri