Eesti oma supertoit – mustsõstar

Allikas: Mariann Liimal

Eesti oma supertoit – mustsõstar

Allikas: Mariann Liimal


Joonas KoppelOKO Resto peakokk

Eesti supertoitude artiklites tutvustame lihtsalt järgitavaid retsepte tuntud Eesti tippkokkadelt. Järgnevalt tuleb juttu Eesti ehk populaarseimast aiamarjast - mustsõstrast, mida võib leida kasvamas pea igas koduaias. Moosid, magustoidud, siirupid, mahlad, koogid – mustsõstar sobib igale poole!

Idüllilise Kaberneeme rannaküla jahtsadamas tegutseva OKO Resto peakokk Joonas Koppel jagab oma värskemaid retsepte, kus ta on kasutanud just mustsõstart.

Mustsõstrasalat

200 grammi kitsejuustu
100 grammi mustsõstraid
1 saiaviil
salatirohelist
suvelilleõisi

Purusta mustsõstrad blenderis ja lase läbi sõela. Seejärel lisa kitsejuust ning sega see mustsõstramahlaga. Hõõru segu läbi sõela.

Serveerimisel aseta saiakepikesed või leivalaastud juustu-mustsõstrasegule. Lisa värsked rohelised lehed ja suvelilleõied.

Mustsõstradessert

500 grammi mustsõstraid
200 grammi oliiviõli
4 tl suhkrut
kulbitäis vanillijäätist
6 sl kõrvitsaseemneõli

Blenderda värsked mustsõstrad, oliiviõli ja suhkur ning lase segu läbi sõela.

Mikserda vanillijäätis koos kõrvitsaseemneõliga.

Sega eraldi kausis mustsõstrad tuhksuhkruga.

Serveeri värskelt.

Mustsõstrakokteil 

4 cl gin
mustsõstraid
3 cl sidrunheinasiirupit
2 laimi
1 toonik (soovi korral)
mustsõstralehed

Võta suur veini- või kokteiliklaas, pigista sinna laimidest mahl ning lisa mustsõstrad. Seejärel lisa sidrunheinasiirup ja gin.

Lisa jää ja kaunista mustsõstralehekestega.

Viimati muudetud: 17.10.2017

Teema: Söök, Jook ja Ööelu

Soovitame