Käes on toitvate juurviljade hooaeg - aitab ju hea ja tasakaalustatud toit lisaks liikumisele ja piisavale kvaliteetsele unele meil kõigil oma vaimu virgena hoida. Seepärast on taas päevakorras Eesti köögi raudvara peet. Hoolimata sellest, kas valmistad roogasid värskest peedist või pistad selle talveootuses purki, on tegemist mitmekülgse köögiviljaga, mis pakatab immuunsüsteemi ja tervist tugevdavatest toitainetest. Peedist saad täitva põhiroa, magustoidu või isegi värskendava joogi. Proovi järgnevaid retsepte ise kodus järgi ning Eestit külastades maitse neid roogasid kindlasti ka meie tipprestoranides.
Koostisosad:
Ürdiõli
Valmistamine:
Kuumuta äädikas ja mesi, lisa veidi õli. Lisa sibulad ja prae neid pehmenemiseni. Lisa riivitud porgand ja peet, kuumuta neid keskmisel kuumusel 2 minutit ja tõsta siis jahtuma. Lisa riivitud juust, sool ja pipar.
Pane ürdiõli koostisosad ja pool õlist blenderisse ning sega kõik hästi läbi. Eemalda õuntelt südamikud, lisa ürdiõli ja täida need peediseguga. Pane täidetud õunad 10 minutiks 200-kraadisesse ahju.
Serveeri soojalt.
Koostisosad:
Valmistamine:
Sega potis vesi ja mesi ning kuumuta 5 minutit. Püreesta marjad ja peet, lisa see segu siirupile. Aja segu läbi sõela ja pane sügavkülma jahtuma. Kui vedelik hakkab külmuma, lisa sellele munavalge. Vahusta kuni näed moodustumas valget vahtu. Pane segu 12 tunniks sügavkülma. Serveeri külmutatud marjade ja toortatraga.
Koostisosad:
Valmistamine:
Lõika peet kuubikuteks ja blenderda kõik koostisosad püreeks, lisa veidi vett. Aja segu läbi kanga ja läbi sõela. Lisa gaseeritud vett ja serveeri.