Peipsiäärne ja Sibulatee on eripärased paigad, kus ristuvad mitmed kultuurid, sealhulgas ka toidukultuur. Eesti talupojad, vene vanausulised, setud, baltisaksa aadlikud – igaüks on midagi endale omast maha jätnud. Mida põnevat siit leida võib?
Peipsiveere köök põhineb hooajalisusel. Kalapüük, aiasaadused, marjad ja metsaannid, kohalikud saadused ja muidugi see kuulus Peipsi sibul! Toidukohtades pakutakse ainult värsket, kohalikku toitu, mis on tervislik ja kvaliteetne.
Sibulatee rikkalik kultuur on suuresti tingitud asukohast, Peipsi-äärne ala on üks Eesti traditsioonilise kultuuri piirkondadest. Vene ortodokssest kirikust eraldunud vanausulised saabusid Eestisse 17. sajandil ja elavad praegugi Peipsi järve kaldal. Traditsiooniline käsitöö- ja ehituskunst, omanäoline kultuuripärand, mida hoitakse ja säilitatakse ka tänapäeval, see kõik tasub tutvumist.
Kuna Peipsi piirkond on nagu külluslik sahver, tullakse kogu Eestist siia ostma kuulsaid toidukaupu - Peipsi kurki, sibulat, siiga, ahvenat, rääbist, seeni, hirveliha, pirukaid - kui vaid nimetada mõnda neist. Ja see samovaritee, mille magusaks muutmiseks kasutatakse keedusuhkrut! Teeäärsed müügikohtad paiknevad mööda Peipsi järve rannajoont, korraldatakse laatu, turge ja muid toiduüritusi.
Olgu selleks parve- või uisumatk, seiklus kelgukoertega või mootorpaadisõit - Peipsimaa pakub igat laadi aktiivset puhkust värskes õhus viibijaile.
Ole sa autoga, ratta seljas või jalgsi, pikemaid ja lühemaid tuure pakub Peipsimaa küllaga.