Noblessner - uus trendikas piirkond

Allikas: Martin Dremljuga, Visit Estonia

Noblessner - uus trendikas piirkond

Noblessneri ajalugu ulatub aastasse 1912, kui kaks Peterburi ärimeest, Euroopa suurim kütusemagnaat, Alfred Nobeli sugulane Emanuel Nobel ja masinatööstuse omanik Arthur Lessner ehitasid allveelaevatehase, et varustada Vene tsaari mereväge. Peaaegu terve sajandi oli piirkond sõjaväe valduses ning avalikkusele suletud. Nüüd areneb kõik kiiresti, pääseb ligi merele ning ala tõmbab aina enam nii mitmesuguseid ettevõtmisi kui ka publikut. Ajaloolised tööstushooned, mere ääres jalutamise võimalus, sadam, head söögikohad ja kultuurisündmused pakuvad põnevaid elamusi ja mõnusat keskkonda nii kohalikele kui ka külalistele.

 

PROTO avastustehas

Kujutle, et juhid maailma esimest autot või kuumaõhupalli või kõnnid ookeani põhjas... Nüüd on see võimalik, sest kogu Euroopas ainulaadne PROTO avastustehas avatakse juba tänavu oktoobris! Vaid siin, endises salajases allvelaevatehases kohtad uskumatute leiutiste prototüüpe, mis uusima tehnoloogia abil su silme ees ellu ärkavad. Sind ootavad imemasinad on kui Jules Verne’i laboratooriumist. Soovid luua, leiutada, lennata, õppida või käed külge panna? PROTO on just selleks loodud, pakkudes aasta elamuse nii suurtele kui väikestele.

Kai kunstikeskus

20. septembril 2019 avab endises allveelaevatehase kompleksis uksed rahvusvaheline Kai kunstikeskus. Üle 100-aastases muinsuskaitsealuses hoones on tööruumid mitmel Eesti kunstiorganisatsioonil. Avatud on tipptasemel näituseruumid ja sajakohaline auditoorium, tegutseb rahvusvaheline residentuuriprogramm. Lisaks toimetavad maja esimesel korrusel erinevad toidustuudiod ja restoran. Kai kunstikeskuse tööd korraldab Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus.

Põhjala tap room ja pruulikoda

Põhjala pruulikoja õlled on eri stiilides, enim tuntust on toonud porterid ning  tammevaatides laagerdatud ja Eesti metsaandidega pruulitud õlled.

Köögitiim on loonud Texase BBQ teemalise menüü, lisaks snäkid, suured soojad võileivad, salatid ja keelt alla viivad magustoidud. Kõik pagaritooted, kastmed, marineeritud kurgid ja kimchi, peekon ja vorstid on valmistatud kohapeal. Lisaks on Põhjala majas õlle- ja suveniiripood ning privaatsaun. Pruulikoda ootab ekskursioonile.

Restoran 180°

180° on Michelini tärniga pärjatud Matthias Dietheri ja tema pühendunud meeskonna looming. "Tõeline staar on tooraine ise ilma liigsete lisadeta," kirjeldab Matthias oma põhimõtteid. Noblessneris asuva lummava merevaatega restorani avatud köök ja menüü pakuvad lisaks maitseelamustele ka visuaalset naudingut. 10-kohalises ühislauas serveeritakse 6-käiguline menüü, mida maitstes näeb lähedalt ka kogu toiduvalmistamist. Individuaalsetes laudades saab valida 4-6-käigulise menüü vahel.

 


Viimati muudetud: 09.10.2019
Soovitame