Visit Estonia Pärdi õhtu kaaskorraldajana jt uudiseid

01. veebruar 2020

Jagame siin kokkuvõtteid olulistest turismisündmustest, mis on hiljuti andnud panuse turismiturundusse nii Eestis kui piiri taga.

  • Turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli armastab turismis andmeid ning eesmärkide ja trendide suurt pilti vaadates on juba mõnda aega tagasi selgeks saanud, et turgude laiendamiseta Eesti turismi eksporditulu ambitsioonikalt kasvatada ei õnnestu. Vaatame uute turgude poole Euroopas ja mujalgi. Üks edukas kivi selles müüris oli 30. jaanuaril Bordeaux's toimunud workshop, koostöös Air Balticuga esitlesid end prantslastele Leedu saatkond Pariisis, Live Riga (Visit Riga) ja Visit Estonia. Publiku poolelt registreerus tervelt 57 kohalikku reisikorraldajat ja -agenti. Muide, Riia ja Bordeaux on juba paarkümmend aastat sõpruslinnad, mõlemas 700 000 elanikku. Eestit oli esindamas äriturunduse projektijuht Kristiina Talisainen.

  • Postimehe Arter käis MATKA messil, vestles turismirahvaga ning kirjutas üles Antto Terrase ja Margus Sameli tabavad kommentaarid. "Turismis on samamoodi nagu restoranis. Sa eeldad, et su taldrik on täis. Ei piisa, kui seal on üks porgand või kartul, tahad, et seal oleks kõike - et kogu teekond oleks elamustega kaetud. Meie EASis sellega tegelemegi, et kogu taldrik tervikuna oleks atraktiivne ja isuäratav," ütleb Margus. Intervjuu annavad ka Maarja Lodesson Tagurpidi Majast, Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, üks Fotografiska Tallinn asutajatest Maarja Loorents, aga lugeda saab ka nii Värskast kui Valgast. Loe artiklt
  • 3. veebruaril toimus Saksamaa kuulsas Elbphilharmonie saalis Arvo Pärdi kontsert. Selle sündmusega olid seotud ka Visit Estonia ja Invest in Estonia tiim. Kontserdile eelnes vastuvõtt, mille toimumiseks tegid ära suure töö Visit Estonia välismeedia juht Kadri Gröön ja EASi Hamburgi esindaja Evely Baum-Helmis. Vastuvõtul osalesid teiste seas ajakirjanikud mainekatest väljaannetest nagu Die Zeit, FAZ, Geo Saison jne. Evely sõnul on muusika suurepärane võimalus Eesti vastu huvi tekitada ning ettevõtjaid ja ajakirjanikke Eestiga siduda. EASi Hamburgi investorkonsultandi Riina Leminsky sõnul organiseeriti just Pärdi autoriõhtust indu saades ka majandusüritused Hamburgis, st ärimehed käisid enne kontserdil ja järgmisel päeval majandusseminaril.  Vaata ka Meeli Küttimi fotosid sündmusest.

  • Visit Estonia, Visit Finland, Visit Iceland, Visit Greenland and Visit Faroe Islands korraldasid 4. veebruaril Londonis UK reisikorraldajatele kontaktürituse. Juba ligi kümneaastase traditsiooniga sündmusele oodati 70 reisikorraldajat. Eestist osalesid Visit Tallinn, reisiekspert, Pärnu, Nordic Hotel Forum, Eckerö Line Eesti, ActivEst. Kohtumised lepiti ette kokku ja kõik veetsid tööka päeva. Väärikas seltskonnas süvendas Eesti taas oma Põhjamaade kuvandit.

  • Tegime taas turunduskoostööd Euroopa suurima ekstreemspordivõistluse Simple Sessioniga, mille staaridest parimad võitsid reisi Eestisse. Võistluse eelõhtul toimus esimest korda ka Visit Estonia Session Balti Jaama ootepaviljonis. Mitmesse kanalisse läinud otseülekannete kaamerate pilgu all mängiti viie miinuse mängu ja valiti ka parim trikk nii skate- kui BMX-kategoorias. Vaata kokkuvõtet Visit Estonia Sessionist. Lisaks filmisime Venemaa BMX-kuulsustega #EstonianWay kampaaniavideot, kuidas enne ekstreemset võistlust metsavaikuses hoog maha võtta. Fotol Visit Estonia sündmuste projektijuht Sandra Aleksius parima skate-triki tegija Ke'Chaud Johnsoniga. Johnson on suurepärane näide, miks kunagi ei tohi alla anda: neljapäeval proovis ta Visit Estonia Sessionil üht trikki 40 korda, trikk ei tulnudki välja, kuid Simple Session andis talle eriauhinna ainuüksi visaduse eest. Pühapäeval oli ta aga juba parima skate-triki võitja!

  • Turismistatistikast on teada, et kõige rohkem jätab Eestisse raha lennukiga tulnud külaline. Samuti tuleb hoida Eestile pikalt üpris raskeks turuks olnud, kuid viimasel ajal jõudsalt kasvanud Rootsi huvi. Läinud aastal läbis koostöö tulemusel Tallinna Lennujaama ja lennufirmadega üle 3 miljoni reisija (kasv ligi 9%). Nüüd on hea meel meie koostöö üle Saaremaa Ettevõtjate Liidu, Visit Saaremaa ja Tallinna Lennujaamaga, mille tulemusena alustab 15. maist Kuressaare-Stockholmi lennuliin ning rootslased saavad armuda Saaremaasse, aga ka Lääne-Eestise laiemalt. Loe lähemalt

https://www.err.ee/1032077/mai-keskel-kaivitub-kuressaare-stockholmi-lennuliin