Sihtturgude reisimiseks vabad ajad

08. november 2019

Koondasime tabelisse lähiturgude reisimist soodustavad ajad, peamiselt koolivaheajad. Need on head teada, et plaanida turundust ning seada oma toode valmis rohkemate klientide tulekuks.

2020. aasta kohta koostatud tabel annab ülevaate Soome koolivaheaegadest ning Eestist erinevatest pühadest. Koolivaheajad on esitatud ka Läti, Venemaa ja Rootsi kohta. Mitmel juhul kuupäevase täpsusega andmeid anda ei saa, sest vabad päevad langevad liikuvatele pühadele (nt teine ülestõusmispüha, taevaminemispüha). Samuti on näiteks Rootsi puhul koolivaheajad määratud nädala numbri täpsusega.

Saksamaa puhul on suuruse tõttu üldse raske tabelit anda, sest rahvamasside hajutamiseks on koolivaheajad sõltuvalt liidumaast väga erinevatel aegadel. Jagame linki, mille alt leiab täpsemat infot. 

Paljuski on meie lähiriikides koolivaheaegade struktuur sama: suve-, sügis-, jõuluvaheaeg, lisaks veel suusa/talvepuhkus ja rohkem vabu päevi lihavõtete ajal. Lähiturgude puhul on viimased suure tähtsusega: näiteks on aastaid mõjutanud turismistatistikat see, kas lisaks antavad vabad päevad satuvad märtsi või aprilli. 

Täiendame tabelit jooksvalt ning kui selle kohta on kommentaare, siis palun edastada need meie sihtkohtade ja ettevõtete kliendisuhete juhile Piret Koodile: piret.koodi@eas.ee

Tabel asub visitestonia.com veebi turismiprofessionaalidele mõeldud osas: 
https://www.puhkaeestis.ee/et/turismiprofessionaalile/tegevuskavad-ja-juhendid/abiks-tootearenduses-ja-turunduses

Head tutvumist ja kasutamist!