Visit Estonia tekitab Eesti vastu kirge Rootsi golfarites

21. juuni 2017

Visit Estonia on järjepidevalt turundanud Eestit kui golfiturismi maad. Alustasime sellega 2015. aastal nn geriljaturunduse vormis, minnes end tutvustama otse Rootsi golfiväljakutele. Tänaseks on meil 1700 Eesti pakkumistest aktiivselt huvitatud golfiklienti.

Maikuu kaks nädalavahetust turundas Visit Estonia koostöös Eesti golfiklubidega Eestit kui golfiturismi maad taas Stockholmi ümbruse väljakutel. Olime väljas Eesti väljakuid tutvustava telgiga, eesmärgiks kutsuda rootslasi tegelema oma hobiga eestis.

Meid soosis päikseline ilm, käisime külas kokku 6 väljakul ja iga päev oli mängubroneeringu teinud 100-200 mängijat, kellest pooled külastasid Visit Estonia telki ja täitsid loosisedeli. Kuna golfiväljakud asuvad väljapool Tallinna, on see väga hea võimalus saada rootslasi regioonidesse.

"Olime väljakutel juba kolmandat korda ja see on teinud oma töö," ütles golfiturunduse projektijuht Kristel Kärner. "Oleme üldhuvist edasi liikunud, esitatakse spetsiifilisi faktiküsimusi Eesti väljakute kohta."

Loosisime koostöös Eesti golfiklubide ja Nordicaga välja kahele paarile neljapäevase reisi Eestisse, oma valitud golfiväljakule. "Saime juurde ligi 600 uut kontakti, kes lisandusid andmebaasi, kellele pidevalt oma uudiskirjadega Eesti golfipakkumisi turundame. Tänaseks on meil järjepidevatöö tulemusel otseselt huvitatud kontakte 1700."

Rootsi golfipublik on tänuväärne, sest sealne golf on pigem põlvest põlve pärandatav perekondlike traditsioonidega hobi kui pelgalt ärimeeste harrastus. "Järjest enam huvitutakse uutest piirkondadest ehk lisaks tavapärastele soojadele golfimaadele nagu Portugal ja Hispaania ka Poolast, Sloveeniast jms. Saame selle lainega kaasa minna," kirjeldas Kärner.

Kärneri sõnul räägib meie kasuks ka golfiklubide arhitektuur, paljud klubid on uued, disainiauhindadega pärjatud, Rootsis on need vanemad ja palju tagasihoidlikumad. Samuti on meie klubidel väga hea asukoht, samas kui Rootsi golfiväljakud asuvad ammustes, mitte tingimata parimates kohtades. Atraktiivne on ka hinnatase, millega on võimalik saada suurepärast teenust: majutust spaades, restoranieinet.

Golfituuri raames korraldas Visit Estonia Rootsi ja Norra esindaja, kirglik golfimängija Lisen Espeland võistluse Travel News Trophy, mis on golfivõistlus Rootsi turismiproffidele. Sel aastal võtsid 70 mängijat mõõtu Vallentuna klubis Rootsis ja kaks võitjatiimi said finaali, mis toimus läinud nädalavahetusel Pärnu Bay Golf Links'is.