Piiriülesed programmid toetavad ka turismiprojekte

07. veebruar 2017

Tuletame turismiettevõtjatele ja sihtkohtadele meelde kaht toetustprogrammi, millest toetatakse ka turismiprojekte: Eesti-Vene programm avati jaanuari keskel ja taotlusvoor on lahti 3. aprillini, Eesti-Läti programm avatakse veebruaris ja taotlusvoor on avatud 21. aprillini.

Paari aasta pärast saavad Eestit ja Lätit külastavad inimesed osa uutest ja omanäolistest elamustest, mis on loodud paljude organisatsioonide ja ettevõtete koostöös. Näiteks saavad huvilised matkata mööda matka- ja jalgrattaradade võrgustikku, mis kulgeb ida-lääne suunal Riia lahest Eesti-Läti piirialal kuni Aluksneni, tehes haake ka sisemaale. Samuti luuakse kohaliku toidu tootjatele ja pakkujatele ühine bränd, mis hõlmab erinevaid kohalikke "toidupiirkondi" - Saaremaa, Hiiumaa, Kuramaa, Liivi alad, Mulgimaa, Peipsimaa, Lõuna-Eesti.

Need on vaid mõned näited, milliseid tegevusi on Eesti-Läti programmist toetatud. Rohkem infot leiab huviline programmi kodulehelt estlat.eu. Soovitame seda lugeda, sest programm ootab järgmisesse vooru turismi tootearenduse projekte. Projektis arendatav toode või teenus peab põhinema loodus- või kultuuripärandil, hõlmama geograafiliselt laia ala ja mitut partnerit. Toetust saab küsida kuni 650 000 eurot.

Ka Eesti-Vene programm toetab piiriülest koostööd ning ettevõtluse meetme raames turismitooteid ja -teenuseid. Teretulnud on kahe riigi piirialade (Kirde-Eesti, Lõuna-Eesti, Kesk-Eesti, Pihkva ja Leningradi oblast ning Peterburi linn) atraktiivsust ja konkurentsivõimet toetavad tegevused, nagu näiteks seminarid, kohalikud messid, ühiste turismitoodete arendamine ja turundamine, ühiste turismimarsruutide kujundamine jne.

Lähemat infot saab programmi kodulehelt estoniarussia.eu, kust saab ka inspiratsiooni eelmise perioodi Eesti-Läti-Vene programmi poolt toetatud projektide nimekirjaga tutvudes. Toetust saab küsida kuni 500 000 eurot.