Saage tuttavaks: uus kommunikatsioonispetsialist ja sündmuste projektijuht

15. detsember 2016

Turismiarenduskeskuse uus kommunikatsioonispetsialist on Kadri Gröön, kelle tööks on Eesti kui reisisihi kuvand rahvusvahelises meedias. Sündmuste projektijuhina alustas tööd Mari Kareda, kes tegeleb Eesti nähtavuse ja turundamisega rahvusvahelistel sündmustel.

Mari tööks on, et Eesti parimad sündmused jõuaksid maailma miljonite vaatajateni ning et need tuhanded, kes tulevad Eestisse, jagaksid maailmale sõnumit „Ma olen Eestis ja see on väga äge koht!“

Enne oli Mari Pimedate Ööde Filmifestivali turundusjuht ning tegeles oma põhitöö kõrvalt veel eri kultuurisündmustega korraldamisega, näiteks Birgitta festival, rahvuvaheline muusikapäev, Telliskivi Loomelinnakus toimuvad tänavatoidu festival ja kirbufestival, Viljandi pärimusmuusika festival ja Viljandi kitarrifestival.

"Olen pärit Tallinnast. Tööst vabal ajal meeldib mulle väga sporti teha, näiteks suvel Xdreami võistlustel osaleda ja rulluisutada ning külmemal ajal spordiklubides käia. Veel meeldib mulle väga matkata ja võimalikult palju aega nädalavahetustel looduses veeta. Ühe hobina annan põhikooli lastele matemaatika eratunde.

Liitusin EASi turismiarenduskeskusega, sest tunnen, et sündmused ja turundus on minu kutsumus. Eestis on nii palju ägedaid üritusi, mis vajaksid palju suuremalt kaardile toomist. Tahaksin, et Eestis toimuvad sündmused oleksid üks peamisi põhjuseid, miks üldse Eestit külastada. Eestiga seotud sündmused välisriikides on ju erakordselt hea võimalus meie riiki tutvustada."

Mari Kareda

Kadri ülesandeks on rahvusvaheline turundus meie sihtriikides: kampaaniate kommunikatsioon, koostöö PR-agentuuridega, sisu tootmine eri turunduskanalitesse ja mitmesugused eriprojektid, mis puudutavad Eesti tutvustamist välismaal.

Kadri on töötanud Elisas nii era- kui ärikliendi turundusmeeskonnas, panustanud selle aja jooksul paljudesse huvitavatesse projektidesse ning omandanud põhjaliku arusaama, kuidas peaks toimima töö kliendi, reklaami- ja meediaagentuuri vahel.
 
Tartust pärit Kadril on kaks väikest tütart ning pere ja sõbrad on tema jaoks väga tähtsal kohal. "Töö kõrvalt soovin kindlasti ka neile piisavalt aega ja tähelepanu jätta, sest naudin pere ja sõpradega reisimist ja ühist vaba aja veetmist väga."
 
EASiga liitus Kadri seetõttu, et peab turismivaldkonda enda jaoks põnevaks ja väljakutseterohkeks. "Eesti on koht, mida ma armastan. Seetõttu on loomulik, et suhtun innuga ka selle piiri taga tutvustamisse. On vaimustav kasutada oma kogemusi külaliste kutsumiseks, et ka nemad kõigest heast, mis Eestimaal on, osa saaksid."

Kadri Gröön