Eesti kui turismimaa müük kiiresti kasvavatel kaugturgudel

20. oktoober 2016

Hiljuti lõppesid EASi turismiarenduskeskusel kaks sündmust, mis olid korraldatud eesmärgiga kasutada ära viimasel ajal jõudsalt suurenenud kaugturgude huvi Eesti vastu.

22. septembril toimus Baltikumi tutvustav infopäev New Yorgis. Ühelt poolt oli eesmärgiks kõnetada neid reisikorraldajaid ja edasimüüjaid, kes Eestit ja Baltikumi juba müüvad, teine pool suhtlusest suunati uutele reisikorraldajatele, kes müüvad Euroopat ja on huvitatud Baltikumi lisamisest oma müügiportfelli. Samuti kutsuti esitlusele ajakirjanikke.

Eesti ettevõtjatest osalesid seminaril esindajad Go Travelist, Tumlarest ja Via Hansast. USA poolelt osales 9 reisikorraldajat ja 6 ajakirjanikku. "Kindlasti on siin tööpõld lai ja arenguruumi palju," andis hinnangu turismiarenduskeskuse äriarenduse valdkonna juht Annely Alteberg. "Workshop'ide konkurents on USA turul suur ning ka õigete inimesteni jõudmine distantsilt agentuuri omamata on päris pikk protsess. Kindlasti saame tulevatel aastatel palju tööd teha, et tekitada kontakt enamiku oluliste otsustajate ja turu mõjutajatega."

27. septembril toimus reisiagentuuride ürituse ASTA Global Convention 2016 raames Baltikumi Lunch&Learn. ASTA ehk American Society of Travel Agents on organisatsioon, kuhu kuulub 7000 liiget. Seekordsel üritusel osales 700 reisikorraldaja ja reisibüroo esindajat, kellele korraldasime koostöös Leedu kolleegidega Lunch&Learn sessiooni, millest võttis osa 77 inimest. Need on kontaktid, kellele suuname oma edasised müügiedendustegevused (FAMid, workshopid), võimaldades Eesti incoming-ettevõtetel laiendada oma tootepakkumisi USA sihtturul.

4. oktoobril toimus Riias ka uues kuues Baltic Connecting 2016, mis oli suunatud samuti kaugturgude reisikorraldajatele ja -büroodele. Osalesid Hiina (16), Jaapani (27), Lõuna-Korea (13) ja USA (2) reisiagendid. Eestist ja Leedust osales 17 müüjat ning Lätist 20. Aasia turgude osalejate leidmisse panustas Finnair, kes oli workshopi lennupartner. Seminarile järgnenud Balti riikide tuuri raames võõrustas Eesti Jaapani, Lõuna-Korea ja USA osalejaid. Oktoobri lõpus saame tagasiside, mis on väga oluline, sest tuleval aastal korraldame Baltic Connectingut ise ning võõrustame tuuril kõigi nelja kaugturu osalejaid. Head ettepanekud on oodatud ka teie poolt, head uudiskirja lugejad (annely.alteberg@eas.ee, Baltic Connecting 2017 peakorraldaja).