Värskemat lugemist Visit Estonias

15. detsember 2016

Alustame sarja, kus võtame kokku hiljutised uued artiklid Visit Estonias. Kõik ettevõtjad ja sihtkohad on teretulnud neile sobivas kohas oma teenuse või sihtkoha turundamisel viitama. Reeglina ilmuvad artiklid kõigis visitestonia.com keeltes, ent leidub ka juhtumeid, kus mõnda keelde jätame tõlkimata - või ilmubki artikkel spetsiaalselt just mingi kindla turu tarbeks. Lingid viitavad ingliskeelsele artiklile, kuid keelt saab nagu ikka vahetada ülal paremal nurgas.

Aasta algul sai valmis turismiinfoportaali visitestonia.com põhjalik uuendus: muutsime külastajale praktilisemaks sisu, kaasajastasime pildikeelt, muutsime lühemaks infootsija teekonna turismipakkumisteni, lisasime reisimotivatsiooni tekitamiseks blogiartikleid, videoid, ja eri valdkondade lemmikuid ehk TOPe. Olulise indikaatorina võib aasta lõpus öelda, et selle tulemusena on sotsiaalmeediast visitisse tehtud külastuste arv on sel aastal 4 korda kasvanud.

Viimased artiklid, mida võib viite ja lingiga visitestonia.com'ile laheksti kasutada ka oma ettevõtte või sihtkoha turunduses, käsitlevad Eesti toitu ja loomulikult jõulu- ja talverõõme.

Eesti toit

Väga oluline on Eesti köögi ja järjest lisanduvate väiketootjate omapäraste toodete ning tippkokkade loomingu tutvustamine. Sellest inspireerituna on hiljuti ilmunud:   

Artikkel kuulub Eesti supertoitude sarja, kus tippkokad  tutvustavad meie põhjamaiseid vitamiinirikkaid toiduaineid ja pakuvad välja põnevaid retsepte. Samasse sarja kuuluvad ka lood mustsõstrast ja mustikast.

Eesti restoranid on Põhjamaade mõjukasse restoranigiidi White Guide Nordic jõudnud teist aastat ja on kujunemas arvestatavaks reisimotivatsiooniks lähiriikide gurmaanidele. 250 inimest kokku meelitanud White Guide Nordicu esitlusel Stockholmis oli kohal ka projekti Eesti poolt vedav Eesti Maitsed ja turismiarenduskeskus. Kui mullu ületas White Guide'i pääsemise taseme 25, siis seekord juba 30 Eesti restorani.

Esitlusel kajasid mitmed aktuaalsed teemad, näiteks et Põhjamaade köök pole ainult heeringas sinepimarinaadis (resp. kama), vaid hõlmab kõiki värskeid mõjutusi kas või kauge Aasiani välja; järjest suurem tähtsus on kohalikul kaubal kuni tipprestoranideni, kes peavad end mõneks ajaks sulgema, et rajada isiklik farm, kust tuleb kvaliteetne tooraine; komposteerimine ja suures koguses tekkivate köögijäätmete taastuvenergiaks muutmine; suurte šnitslite aeg on sedakorda läbi, suureks on kasvanud põlvkond, kelle jaoks on tavapärane söök taimetoit ja liha pigem maitseaineks jne.

White Guide'i toidugiidi tutvustuse jätkutegevusena tutvustas turismiarenduskeskus koostöös Eesti Maitsetega Stockholmis Eesti parimate restoranide NOA, Alexanderi ja Tchaikovsky loomingut Rootsi gurmeeajakirjanduse koorekihile.

Jõulud ja talvetegevused