Silverspoon – see on Eesti kokakunsti tipptase

Allikas: Silverspoon

Silverspoon – see on Eesti kokakunsti tipptase

Silverspoon ehk Hõbelusikas on Eesti esimene ja ühtlasi vanim gastronoomiakonkurss. See kutsuti ellu aastal 2004, et väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. 2020. aasta sügisel selgitati juba 16. korda välja Eesti parimad restoranid ning tunnustati meie gastronoomiamaastiku tublimaid tegijaid.

Silverspoon auhinnagala

Foto: Silverspoon

Koroonakriis räsis restoraniäri valdkonda tugevalt. See aeg oli ülimalt raske ning nõudis palju pingutamist ja suurt kohanemisvõimet. Seepärast tunnustati 2020. aastal Silverspoon konkursil tavapäraste fine dining restoranide ja peakokkade asemel hoopis parimaid ellujääjaid ning toidukullerteenuse pakkujaid.

Restoran Gianni

Foto: Visit Estonia

Igasse kategooriasse mahtus mitu võitjat, kohtade järjestamisest loobuti. Nii nagu korraldajad on korduvalt rõhutanud - kõik ellujääjad on võitjad!

Lore Bistroo

Foto: Visit Estonia

Silverspoon 2020 võitjad:

• Parim ellujääja – Restoran Salt; Beer House; Villa Thai; Loft ja Ürdid; Levier Café; iO Restoran
• Kogukonna vibe'i ülevalhoidja – La Prima Pizza Gonsiori; La Prima Pizza Vanalinn; 4Sisters Kitchen Café; The Nautilus; Restoran Lucca; Restoran Dominic
• Parima kullerteenuse pakkuja / Toit Koju – Villa Thai; Wolt
• Parim restoranigrupp – OKO restoranid OÜ

Beer House

Foto: Visit Estonia

Lisakategooriad:

• Meedia auhind – Kersti Eero, Õhtuleht
• Suurim eeskuju toidumaailmas – Dmitri Demjanov; Kristjan Peäske
• Parim uus restoran – Lore Bistroo
• Rahva lemmik – Gianni

Viimati muudetud: 21.10.2020

Teema: Söök, Jook ja Ööelu