Hõbelusikas – see on Eesti kokakunsti tipptase

Allikas: Silverspoon

Hõbelusikas – see on Eesti kokakunsti tipptase

Silverspoon ehk Hõbelusikas on Eesti esimene ja ühtlasi vanim gastronoomiakonkurss. See kutsuti ellu aastal 2004, et väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Viimane konkurss toimus 2020. aasta sügisel. Koroonajärgse pausi järel kuulutatakse välja 2022. aasta võitjad 4. novembril.

Tutvu 2020. aasta Hõbelusika konkursi võitjatega

Hõbelusika auhinnagala

Foto: Silverspoon

Koroonakriis räsis restoraniäri valdkonda tugevalt. See aeg oli ülimalt raske ning nõudis palju pingutamist ja suurt kohanemisvõimet. Seepärast tunnustati 2020. aastal Hõbelusika konkursil tavapäraste fine dining restoranide ja peakokkade asemel hoopis parimaid ellujääjaid ning toidukullerteenuse pakkujaid.

Restoran Gianni

Foto: Visit Estonia

Igasse kategooriasse mahtus mitu võitjat, kohtade järjestamisest loobuti. Nii nagu korraldajad on korduvalt rõhutanud - kõik ellujääjad on võitjad!

Lore Bistroo

Foto: Visit Estonia

Hõbelusikas 2020 võitjad:

• Parim ellujääja – Restoran Salt; Beer House; Villa Thai; Loft ja Ürdid; Levier Café; iO Restoran
• Kogukonna vibe'i ülevalhoidja – La Prima Pizza Vanalinn; 4Sisters Kitchen Café; The Nautilus; Restoran Lucca; Restoran Dominic
• Parima kullerteenuse pakkuja / Toit Koju – Villa Thai; Wolt
• Parim restoranigrupp – OKO restoranid OÜ

Beer House

Foto: Visit Estonia

Lisakategooriad:

• Meedia auhind – Kersti Eero, Õhtuleht
• Suurim eeskuju toidumaailmas – Dmitri Demjanov; Kristjan Peäske
• Parim uus restoran – Lore Bistroo
• Rahva lemmik – Gianni

Viimati muudetud: 30.05.2022

Teema: Söök, Jook ja Ööelu