Jagati Hõbelusika auhindu – Eesti enda konkurss parimate söögikohtade tunnustamiseks!

Allikas: Silverspoon

Jagati Hõbelusika auhindu – Eesti enda konkurss parimate söögikohtade tunnustamiseks!

Silverspoon ehk Hõbelusikas on Eesti esimene ja ühtlasi vanim gastronoomiakonkurss. See kutsuti ellu aastal 2004, et väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Koroonajärgse pausi järel kuulutati 2022. aasta võitjad välja 4. novembril. Vaatame üle, kes meil tegijad on.

Sel aastal on palju räägitud MICHELINI restoranigiidist, kuid ei saa jääda tähelepanuta, et Eestis on olemas ka enda restoranide tunnustamise konkurss – Hõbelusikas. See on eriline, sest hindajate seas on erinevate valdkondade esindajad: on nii kulinaarivaldkonna tipptegijaid kui ka teiste elualade inimesi, kes annavad oma hinnangu kui tavakülastajad. Kokku oli hindajaid lausa 110.


Hõbelusika konkursi pidulik auhinnagala Lennusadamas

Pilt: Margus Johanson

4. novembri õhtul kuulutati Lennusadamas toimunud pidulikul gala õhtusöögil välja Hõbelusikas 2022 võitjad.

Parim gastropubi – Kanuti Ramen Baar

Parim tänavatoidu restoran – La Prima Pizza Vanalinn

Parim pererestoran – Gospa Restoran

Parim taimetoidu restoran – Bruxx Belgia Restoran

Parim kohvik – Kohvik Gianni

Parim vabaaja restoran – Dominic

Parim rahvusköögi restoran – Restoran Gianni

Parim teenindus – 180 Degrees Restaurant

Parim peen restoran – Horisont




Kategooriad on siin loos toodud välja eestikeelsetena, kuid originaalis on need inglise keeles. Seda seetõttu, et Hõbelusika heategevusliku ühingu asutasid osaliselt ka Eestis elavad välismaalased. Eesmärk on muidugi ka see, et saada rahvusvahelist tähelepanu ja meelitada Eestisse gurmaane.

Silverspoon konkurssi korraldab Gastronomy Society of Estonia, kellel täitub tänavu 18. tegevusaasta.


Viimati muudetud: 08.11.2022

Teema: Söök, Jook ja Ööelu