Silverspoon ehk Hõbelusikas on Eesti esimene ja ühtlasi vanim gastronoomiakonkurss. See kutsuti ellu aastal 2004, et väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Viimane konkurss toimus 2020. aasta sügisel. Koroonajärgse pausi järel kuulutatakse välja 2022. aasta võitjad 4. novembril.
Koroonakriis räsis restoraniäri valdkonda tugevalt. See aeg oli ülimalt raske ning nõudis palju pingutamist ja suurt kohanemisvõimet. Seepärast tunnustati 2020. aastal Hõbelusika konkursil tavapäraste fine dining restoranide ja peakokkade asemel hoopis parimaid ellujääjaid ning toidukullerteenuse pakkujaid.
Igasse kategooriasse mahtus mitu võitjat, kohtade järjestamisest loobuti. Nii nagu korraldajad on korduvalt rõhutanud - kõik ellujääjad on võitjad!
• Parim ellujääja – Restoran Salt; Beer House; Villa Thai; Loft ja Ürdid; Levier Café; iO Restoran
• Kogukonna vibe'i ülevalhoidja – La Prima Pizza Vanalinn; 4Sisters Kitchen Café; The Nautilus; Restoran Lucca; Restoran Dominic
• Parima kullerteenuse pakkuja / Toit Koju – Villa Thai; Wolt
• Parim restoranigrupp – OKO restoranid OÜ
• Meedia auhind – Kersti Eero, Õhtuleht
• Suurim eeskuju toidumaailmas – Dmitri Demjanov; Kristjan Peäske
• Parim uus restoran – Lore Bistroo
• Rahva lemmik – Gianni