Ida-Virumaal tuleb restoranidekuu "Maitseseiklus". Mitmetes söögikohtades erimenüüd.

Allikas: Tiina Männe, IDA/VIRU

Ida-Virumaal tuleb restoranidekuu "Maitseseiklus". Mitmetes söögikohtades erimenüüd.

Novembris soovitame võtta suuna Ida-Virumaa poole. Terve kuu jooksul pakuvad mitmed sealsed restoranid ja kohvikud erimenüüsid, mille hinnad jäävad vahemikku 5-50€. Üritus ise kannab nime Ida-Viru Maitseseiklus. Vaata, kes osalevad ja mida süüa saab.

PS! Puhka Eestis meeskonnal õnnestus käia pakutavaid menüüsid maitsmas ja võime kinnitada, et latt on kõrgele seatud – pea iga koht üllatab rohkem kui oodata oskaks.

PPS! Kõik pildid, mida siin loos näed, on täpselt nendest toitudest, mida novembris ka süüa saab.

Gruusia trahter Mimino Jõhvis

Tagasihoidliku välimusega hoone ei reeda, et selle sees asub traditsioonilist Gruusia kööki pakkuv trahter Mimino. Interjöör on hubane ja meenutab Tbilisi tänavat. Novembri eripakkumises on neil köögirahva enda lemmikud: toekas lihaga salat "Tbilisi", keedetud hinkaalid (mahlased gruusiapärased pelmeenid, mis valmivad käsitööna algusest lõpuni Mimino köögis) ja gruusiapärane šokolaadikook "Zamtar".

Võimatu on sealt näljasena lahkuda, sest portsud on korralikud. Kui aga on soov veelgi Gruusia maitseid kogeda, saab tavamenüüst valida juurde teisigi traditsioonilisi roogasid nagu hatšapuri, lobio, adžapsandali, dolmad jpm.


Gruusia trahteris Miminos, mis asub Jõhvis, saab mekkida traditisoonilise gruusia köögi hõrgutisi. Pildil hinkaalid, mille söömiseks on kaasas lausa õpetus. Miminot on tunnustanud ka White Guide Nordic restoranigiid.

Pilt: Tiina Männe

Mäetaguse mõisahotelli von Rosen spa à la carte restoran

Mäetaguse hubane, kuid siiski mõisa väärikusega restorani tasub juba seepärast esile tõsta, et nad kasutavad toidu valmistamisel suuresti kohalikku toorainet. Maitseseikluse raames on kokk tõstnud esikohale kala: eelroaks lusikapannkook lõhe ja kalamarjaga, pearoaks Peipsi koha ja desserdiks väga huvitava maitsekooslusega õllene kreembrülee.

Eriüritus: 10. novembril on võimalik osa saada eriõhtusöögist koos Mari Jürjensi kontserdiga.

NB! Mäetaguse mõisahotell on Eestis esimene, kes ootab külla vaid täiskasvanud külastajaid.


Mäetaguse mõisahotell von ROSEN spa on Eesti esimene ainult täiskasvanutele mõeldud väike ja hubane 24 toaga spaahotell. Teisipäevast laupäevani on spaa ainult täiskasvanute päralt, pühapäeval ja esmaspäeval on oodatud ka lastega pered.

A'la carte restoranis Rosen pakutakse tervislikke roogasid kohalikust toorainest.

Pilt: Tiina Männe

Medical Spa Narva-Jõesuus, restoran Kuurort

Väärika ajalooga Medical Spa uhke ja veidi nostalgiahõngulise hoone neljandal korrusel asub restoran Kuurort, mille pärliks on 360° panoraamakendega privaatne ruum, kust avaneb suurepärane vaade igihaljale männimetsale ja päikeseloojangule.

Maitseseikluse tarbeks loodud erimenüü koosneb eranditult tipptasemel meistriteostest. Võimalik on valida kahe eelroa vahel: veiseliha tartar või kammkarbisalat. Pearoaks on tallekarree ja desserdiks kreembrülee mangoga.

Eriüritus: 25. novembril on võimalik osa saada ka põnevast ajaloolisest õhtusöögist, kus giid Aleksandr Openko tutvustab kuurortlinna ajalugu.


Restoran Kuurort on elegantne söögikoht, kus on originaalsed kokteilid ja gurmeetoit, mis on valmistatud hoolikalt valitud toorainest. Menüüst leiab alati midagi kohalikku, midagi ajaloost inspireeritut ja samas tervislikku.

Pilt: Tiina Männe

Meresuu SPA & Hotelli restoran Meloodia

Meresuu restoran väärib tähelepanu juba seetõttu, et peakokk German Macharashvili pälvis hiljuti Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatud Aasta Peakokk 2022 võistlusel auväärse II koha. Oma parimad oskused on ta pannud ka Maitseseikluste erimenüüsse.

Alustuseks on peakoka tervitus (Prosecco 8 cl), ampsuks forelli tartar, eelroaks vinnutatud pardifilee peedisalati ja kitsejuustukreemiga, pearoaks veiseliha ning desserdiks šokolaadi trio.


Meresuu restoranis pakutav erimenüü on nii rikkalik ja hõrk. Mida muud oodata, kui peakokk on hiljuti Eesti Aasta Peakokk 2022 võistlusel hinnatud II koha vääriliseks.

Pilt: Tiina Männe


Fama keskuse tänavatoiduala

Novembris soovitame teha peatuse Narvas asuvas kaubanduskeskus Fama, kus on kokku üle 80 erineva poe. Sealse toitutänava söögikohad pakuvad Maitseseikluse raames magustoitu kohviga. Võimalik valida kolme hõrgutise vahel: praetud banaan, churro karamelliga või tükike Napoleoni kooki. Ja keegi ei pane pahaks, kui neid kõiki kolme proovida.

Narva Hotellis asuv restoran M.Chagall

Narva Hotelli restoran on oma nime saanud 20. sajandi ühe kuulsaima kunstniku Marc Chagalli järgi. Mõnedel andmetel külastas Marc Chagall aastatel 1908-1910 Narvat, viibides kuulsa Narva ärimehe Naum Germonti mõisas, kus ta kirjutas mitu oma teost.

Restorani á la carte menüü on keskendunud Euroopa traditsioonilistele roogadele. Maitseseikluse raames on kokk valmistanud ette järgmise: Eelroaks on võimalik valida röstitud leib avokaado, tomatite ja pehme juustuga või Сeviche krevettidega ning pearoaks pardirind või täidetud kanarull. Desserdiks pakutakse tiramisut ja juustukooki.


Restoran M.Chagall on oma nime saanud kuulsa kunstniku Marc Chagalli järgi, kes mõnede andmete kohaselt külastas Narvat 1908-1910 aastatel. Menüüst leiab Euroopa köögi traditsioonilisi roogasid.

Pilt: Tiina Männe


Restoran Rondeel Narva Muuseumis

Restoran Rondeel asub 16. sajandist pärit Narva linnuse kahuritornis - rondelis. Nende tavamenüü on inspireeritud Narva ajaloost ja kultuuridest, mis on seda piirkonda mõjutanud. Kõrge kvaliteedi ja huvitavate maitsekoosluste eest on Rondeel restoran saanud äramärkimist ka Põhjamaade restoranigiidis White Guide Nordic. Rondeel on ka Narva suurim koduõllede valik.

Maitseseikluse raames on pakkumises suitsupeedisalat, lestafilee grillitud juurviljadega ja isetehtud marjapirukas karamellkreemiga.


Restorani Rondeel menüü eesrinnas on loomulikult ka kohalik eripära, silmud. Lisaks on seal Narva suurim kodumaise käsitööõlle valik – restorani teisel korrusel asuvas Gambrinuse õlleriiulis on umbes 100 kodumaist käsitööõlut. Pildil marjapirukas karamellkreemiga.

Pilt: Tiina Männe


Toila SPA Hotelli restoran Mio Mare

Mio Mare on hubane 120-kohaline söögi- ja ajaveetmise koht, kus nädalavahetuseti saab kuulata elavat muusikat. Maitseseikluste jaoks on peakokk pannud kokku hõrgu komplektmenüüd: eelroaks jänese rilett, pearoaks põdraraguu puravikega ning desserdiks kitsejuustujäätis, pohla sorbee ja metspähkli besee.

Eriüritus: 19. Novembril saab lisaks Metsaseikluse menüüle nautida James Bondi teemalist show'd Gerli Padari esituses.


Mio Mare a'la carte restoran Toila SPA Hotellis on hubane 120-kohaline söögi- ja ajaveetmise koht, kas perega koosolemiseks või ärilõuna korraldamiseks. Pildil erimenüü dessert – kitsejuustujäätis, pohla sorbee ja metspähkli besee.

Pilt: Tiina Männe

Valaste Puhkeküla kohvik

Eesti kõrgeima joa vahetus läheduses asuv Valaste kohvik kasutab energiatootmiseks päikesepaneele ja toidu valmistamiseks kuumaõhufritüüri, et pakkuda natuke tervislikumaid valikuid. Valaste kohvik tegutseb juba aastast 2003.

Saka mõisa à la carte restoran

Saka mõis on üks väheseid täielikult renoveeritud mõisakomplekse Eestis: seal on luksuslikud hotellitoad, seminariruumid, restoran asub võlvkeldris. Maitseseikluse eripakkumine on mõeldud spetsiaalselt teismelistega reisivatele peredele. Menüü absoluutne hitt on vasikalihaburger, mis on saanud noortelt palju positiivset tagasisidet.

Eriüritus: 24. novembril on Saka mõisas võimalik osa saada eriõhtusöögist koos Merle Palmistega.


Saka mõisa restorani hitt on vasikalihaburger, mis on saanud ka noortelt palju positiivset tagasisidet. Seda saab ka restoranikuu raames.

Pilt: Tiina Männe

Karukella puhkemaja

Romantiline viie magamistoa, sauna ja kuumaveebasseiniga Karukella puhkemaja on mugav, hubane ja samas luksuslik majutuskoht Ida-Virumaal Lüganuse aleviku südames. Maja perenaine Terje pakub Maitseseikluste raames külastajatele "vanaema" stiilis külmlauda, pearoaks kuusevõrsesiirupis marineeritud seapraadi köögiviljadega ja magustoiduks rosinakringlit.


Karukella puhkemaja on mugav, kodune ja samas luksuslik majutuskoht Ida-Virumaal Lüganuse aleviku südames. Perenaine pakub restoranikuu raames klassikalist külmlauda, pearoaks kuusevõrsesiirupis marineeritud seapraadi köögiviljadega ja magustoiduks rosinakringlit

Pilt: Tiina Männe


Sillamäe Muuseum

Maitseseikluse kuu raames kutsub Sillamäe Muuseum üheks õhtuks maitse- ja kultuurietendusele „Suletud linna salajased maitsed". 19. novembri õhtul avatakse seal pop-up restoran, kus koostöös Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ja Charmfood OÜ tippkokkade ja tippõpilastega pakutakse rikkalikku 5-käigulist õhtusöögimenüüd eelmise sajandi retseptidest tänapäevases kuues.

HIND: 55 eurot/inimene
2 ja rohkem osalejat 50 eurot/inimene.Osavõtt ainult eelneva broneerimise ja ettemaksuga! Broneerimise ja tasumise tähtaeg 14.11.2022!

Kulinaarne teekond läbi Ida-Virumaa on ilmselt novembris üks Eesti tippüritusi, millest võiks osa võtta. Kuna see kestab terve kuu, on aega rahulikult maitsta siit ja sealt ning mis peamine: enamikes kohtades ei pea erimenüüd ette tellima, vaid võib lihtsalt sisse astuda ja nautida.

Kampaania kodulehelt leiad menüüde hinnad, majutussoovitused ja mõned mõtted ka vabaaja veetmiseks. Head isu kõigile! #maitseseiklus www.idaviru.ee

Viimati muudetud: 27.10.2022