Novembris soovitame võtta suuna Ida-Virumaa poole. Terve kuu jooksul pakuvad mitmed sealsed restoranid ja kohvikud erimenüüsid, mille hinnad jäävad vahemikku 5-50€. Üritus ise kannab nime Ida-Viru Maitseseiklus. Vaata, kes osalevad ja mida süüa saab.
PS! Puhka Eestis meeskonnal õnnestus käia pakutavaid menüüsid maitsmas ja võime kinnitada, et latt on kõrgele seatud – pea iga koht üllatab rohkem kui oodata oskaks.
PPS! Kõik pildid, mida siin loos näed, on täpselt nendest toitudest, mida novembris ka süüa saab.
Tagasihoidliku välimusega hoone ei reeda, et selle sees asub traditsioonilist Gruusia kööki pakkuv trahter Mimino. Interjöör on hubane ja meenutab Tbilisi tänavat. Novembri eripakkumises on neil köögirahva enda lemmikud: toekas lihaga salat "Tbilisi", keedetud hinkaalid (mahlased gruusiapärased pelmeenid, mis valmivad käsitööna algusest lõpuni Mimino köögis) ja gruusiapärane šokolaadikook "Zamtar".
Võimatu on sealt näljasena lahkuda, sest portsud on korralikud. Kui aga on soov veelgi Gruusia maitseid kogeda, saab tavamenüüst valida juurde teisigi traditsioonilisi roogasid nagu hatšapuri, lobio, adžapsandali, dolmad jpm.
Mäetaguse hubane, kuid siiski mõisa väärikusega restorani tasub juba seepärast esile tõsta, et nad kasutavad toidu valmistamisel suuresti kohalikku toorainet. Maitseseikluse raames on kokk tõstnud esikohale kala: eelroaks lusikapannkook lõhe ja kalamarjaga, pearoaks Peipsi koha ja desserdiks väga huvitava maitsekooslusega õllene kreembrülee.
Eriüritus: 10. novembril on võimalik osa saada eriõhtusöögist koos Mari Jürjensi kontserdiga.
NB! Mäetaguse mõisahotell on Eestis esimene, kes ootab külla vaid täiskasvanud külastajaid.
A'la carte restoranis Rosen pakutakse tervislikke roogasid kohalikust toorainest.
Pilt: Tiina MänneVäärika ajalooga Medical Spa uhke ja veidi nostalgiahõngulise hoone neljandal korrusel asub restoran Kuurort, mille pärliks on 360° panoraamakendega privaatne ruum, kust avaneb suurepärane vaade igihaljale männimetsale ja päikeseloojangule.
Maitseseikluse tarbeks loodud erimenüü koosneb eranditult tipptasemel meistriteostest. Võimalik on valida kahe eelroa vahel: veiseliha tartar või kammkarbisalat. Pearoaks on tallekarree ja desserdiks kreembrülee mangoga.
Eriüritus: 25. novembril on võimalik osa saada ka põnevast ajaloolisest õhtusöögist, kus giid Aleksandr Openko tutvustab kuurortlinna ajalugu.
Meresuu restoran väärib tähelepanu juba seetõttu, et peakokk German Macharashvili pälvis hiljuti Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatud Aasta Peakokk 2022 võistlusel auväärse II koha. Oma parimad oskused on ta pannud ka Maitseseikluste erimenüüsse.
Alustuseks on peakoka tervitus (Prosecco 8 cl), ampsuks forelli tartar, eelroaks vinnutatud pardifilee peedisalati ja kitsejuustukreemiga, pearoaks veiseliha ning desserdiks šokolaadi trio.
Novembris soovitame teha peatuse Narvas asuvas kaubanduskeskus Fama, kus on kokku üle 80 erineva poe. Sealse toitutänava söögikohad pakuvad Maitseseikluse raames magustoitu kohviga. Võimalik valida kolme hõrgutise vahel: praetud banaan, churro karamelliga või tükike Napoleoni kooki. Ja keegi ei pane pahaks, kui neid kõiki kolme proovida.
Narva Hotelli restoran on oma nime saanud 20. sajandi ühe kuulsaima kunstniku Marc Chagalli järgi. Mõnedel andmetel külastas Marc Chagall aastatel 1908-1910 Narvat, viibides kuulsa Narva ärimehe Naum Germonti mõisas, kus ta kirjutas mitu oma teost.
Restorani á la carte menüü on keskendunud Euroopa traditsioonilistele roogadele. Maitseseikluse raames on kokk valmistanud ette järgmise: Eelroaks on võimalik valida röstitud leib avokaado, tomatite ja pehme juustuga või Сeviche krevettidega ning pearoaks pardirind või täidetud kanarull. Desserdiks pakutakse tiramisut ja juustukooki.
Restoran Rondeel asub 16. sajandist pärit Narva linnuse kahuritornis - rondelis. Nende tavamenüü on inspireeritud Narva ajaloost ja kultuuridest, mis on seda piirkonda mõjutanud. Kõrge kvaliteedi ja huvitavate maitsekoosluste eest on Rondeel restoran saanud äramärkimist ka Põhjamaade restoranigiidis White Guide Nordic. Rondeel on ka Narva suurim koduõllede valik.
Maitseseikluse raames on pakkumises suitsupeedisalat, lestafilee grillitud juurviljadega ja isetehtud marjapirukas karamellkreemiga.
Mio Mare on hubane 120-kohaline söögi- ja ajaveetmise koht, kus nädalavahetuseti saab kuulata elavat muusikat. Maitseseikluste jaoks on peakokk pannud kokku hõrgu komplektmenüüd: eelroaks jänese rilett, pearoaks põdraraguu puravikega ning desserdiks kitsejuustujäätis, pohla sorbee ja metspähkli besee.
Eriüritus: 19. Novembril saab lisaks Metsaseikluse menüüle nautida James Bondi teemalist show'd Gerli Padari esituses.
Eesti kõrgeima joa vahetus läheduses asuv Valaste kohvik kasutab energiatootmiseks päikesepaneele ja toidu valmistamiseks kuumaõhufritüüri, et pakkuda natuke tervislikumaid valikuid. Valaste kohvik tegutseb juba aastast 2003.
Saka mõis on üks väheseid täielikult renoveeritud mõisakomplekse Eestis: seal on luksuslikud hotellitoad, seminariruumid, restoran asub võlvkeldris. Maitseseikluse eripakkumine on mõeldud spetsiaalselt teismelistega reisivatele peredele. Menüü absoluutne hitt on vasikalihaburger, mis on saanud noortelt palju positiivset tagasisidet.
Eriüritus: 24. novembril on Saka mõisas võimalik osa saada eriõhtusöögist koos Merle Palmistega.
Romantiline viie magamistoa, sauna ja kuumaveebasseiniga Karukella puhkemaja on mugav, hubane ja samas luksuslik majutuskoht Ida-Virumaal Lüganuse aleviku südames. Maja perenaine Terje pakub Maitseseikluste raames külastajatele "vanaema" stiilis külmlauda, pearoaks kuusevõrsesiirupis marineeritud seapraadi köögiviljadega ja magustoiduks rosinakringlit.
Maitseseikluse kuu raames kutsub Sillamäe Muuseum üheks õhtuks maitse- ja kultuurietendusele „Suletud linna salajased maitsed". 19. novembri õhtul avatakse seal pop-up restoran, kus koostöös Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ja Charmfood OÜ tippkokkade ja tippõpilastega pakutakse rikkalikku 5-käigulist õhtusöögimenüüd eelmise sajandi retseptidest tänapäevases kuues.
HIND: 55 eurot/inimene
2 ja rohkem osalejat 50 eurot/inimene.Osavõtt ainult eelneva broneerimise ja ettemaksuga! Broneerimise ja tasumise tähtaeg 14.11.2022!
Kulinaarne teekond läbi Ida-Virumaa on ilmselt novembris üks Eesti tippüritusi, millest võiks osa võtta. Kuna see kestab terve kuu, on aega rahulikult maitsta siit ja sealt ning mis peamine: enamikes kohtades ei pea erimenüüd ette tellima, vaid võib lihtsalt sisse astuda ja nautida.
Kampaania kodulehelt leiad menüüde hinnad, majutussoovitused ja mõned mõtted ka vabaaja veetmiseks. Head isu kõigile! #maitseseiklus www.idaviru.ee