Eesti toit vallutas Helsingis mõjukate väljannete ajakirjanike südameid

Allikas: Renee Altrov

7. oktoober 2021

6. oktoobril toimus Helsingis Eesti toidu õhtu Soome mõjukate väljaannete ajakirjanikele. Üritus oli osa Eesti toidu tutvustamise seeriast, mida Visit Estonia korraldab eri linnades. 

"Elevust lisas kahtlemata, et üritus toimus värskelt renoveeritud ja vast avatud Eesti saatkonnas. Esmaspäeval toimus avamispidu koos Eesti ja Soome peaministritega, Visit Estonia oli auväärsel teisel kohal, järgmisel nädalal väisab saatkonda president," kirjeldas meie toiduturismi juht Kadri Gröön.

Üritus algas suursaadik Sven Sakkovi tervitusega, kes kutsus kõiki Eestisse, järgnes Soome PR-esindaja Samuel Soraineni ettekanne turismisektori peamistest uudistest. Kristjan Peäske tutvustas Külalislahkuse Klastrit, Aivar Hanson restoranide uudiseid.

Visit Estonia kutsel olid kohal valitud ajakirjanikud väljaannetest nagu Helsingin Sanomat, Glorian Ruoka-&Viini, Iltalehti, MTV3 Uutiset, Kauppalehti, Gloria, Ilta-Sanomat, Viisi Tähteä, Mondo ja Monocle.

Toiduelamust pakkusid Koit Uustalu GMP Pühajärve restorani Peakoka Poolelt, Maido Maiste Tsunft restoranist. Kokteile segas Tarass Markin Whisper Sister’st, Eesti jooke tutvustasid Eesti üks parimaid sommeljeesid Mikk Parre ja Eesti üks parimatest baarmenidest Werner Vokk.

Jääme ootama uute maitseelamuste jahile tulnud põhjanaabreid. Kui paljusid lemmikasju saavad korduvkülastajatest soomlased taas kogema tulla nende tuntud headuses, siis lemmikrestorani uus menüü võib täiesti vabalt olla +1 reisi motivatsiooniks. Vaata veel fotosid Visit Estonia blogist.