public.homepage.logo
heart shaped lake in estoniaAllikas: Priidu Saart

2024. ja 2025. aasta kontaktüritused turismiettevõtjale ja -sihtkohale Osale!

Nimekiri kontaktüritustest, kuhu ootame osalema Eesti koostööpartnereid

Jätkame ettevõtjate valimisega sobivatele kontaktüritustele ja proovime ära mahutada kõik soovijad.

Ülevaatlik EASi turismiosakonna (Visit Estonia) B2B tegevuste nimekiri.

Kontaktüritusel osalemine sisaldab ühte kohta ettevõtte või sihtkoha esindajale, lõpptarbija messil võib osaleda rohkem esindajaid. 

Reisikulud (transport, majutus jms) on iga osaleja enda kanda.

Kontaktüritusel osalemine võib sisaldada vähese tähtsusega abi (VTA). 
Mis on VTA? 

EESTI

Laval esineja ja seinal ettekanne

Allikas: Visit Estonia infopäev 2024, Martti Volt

SOOME 

  • 18.-21.01.2024 turismimess MATKA. Põhjamaade suurim turismimess Soomes Helsingis. Korraldaja: Helsingi messikeskus, külastajate prognoositud arv 50 000+ (turismiprofessionaalid ja lõpptarbijad). Visit Estonia ehitab messile erikujundusega Eesti ühisstendi (49m2), korraldab Eesti üldnähtavust messil, viib läbi Eesti infotunni Soome meedia ja reisikorraldajate esindjatele ning koordineerib Eesti eksponentide esinemist messikeskuse lavadel.
    Eesti ühisstendis pakume:
    a) ettevõtjatele nõupidamiste laua kohta, mida jagatakse 1/2 päeva kaupa teise ettevõtjaga
    b) sihtkohtadele/liitudele letti, mis on eksponendile kasutamiseks, mehitatud terve messi aja
    Osalustasu: ettevõtjatele 400 eurot ja sihtkohtadele 800 eurot
    Eesti osalejate arv: 12 (ettevõtetele 6 ja sihtkohtadele 6).
    Eesti osalejad: Ettevõtted ja sihtkohad, erialaliidud, kelle teenus on suunatud välisturule/Soome turule (individuaal- ja rühmatooted) ning kellel on valmisolek teha koostööd rahvusvaheliste partneritega.
    Registreerimine on lõppenud. Koduleht https://matka.messukeskus.com/   
  • 9.-10.09.2024 Toolbox Summer Fun workshop Helsingis. Agentuur Toolbox korraldab rahvusvaheliste edasimüüjetele kohapealse ja online workshopi. Eesti ettevõtetel on võimalus osaleda kohapeal ainult 9.9 Helsingis workshopil , 10.09 online workshopil või mõlemal workshopi päeval. Eelnevalt kokkulepitud kohtumiste kalender.
    Osalemistasud vastavalt sellele, millist tüüpi workshopil soovite osaleda. Täpsemad tingimused ja hinnad (väga varajase registreerisjale osalemise erihind kuni 30.04.2024) https://www.toolboxtravel.fi/en/summer-fun-workshop-september-2024-baltic-and-nordic-countries
    Korraldaja: Mikael Hasegawa, mikael.hasegawa@toolboxtravel.fi
grupipilt messilt

Allikas: MATKA 2024, Visit Estonia

  • 7.11.2024 Soome B2B workshop Helsingis. Kontaktüritus pakub suurepärase võimaluse luua koostöökontakte Soome reisikorraldajatega. Workshopi kohtumised toimuvad eelnevalt kokkulepitud kohtumiskalendri alusel.
    Osalema oodatud Eestist: ettevõtted ja sihtkohad, erialaliidud, kelle teenus on suunatud välisturule/Soome turule (individuaal- ja rühmatooted) ning kellel on valmisolek teha koostööd rahvusvaheliste partneritega.
    Eesti osalejate arv: 30
    Osalustasu: 300 eurot
    Registreerimine avatud kuni 27.08.2024. 
  • 16.-19.01.2025 turismimess MATKA. Põhjamaade suurim turismimess Soomes Helsingis. Korraldaja: Helsingi messikeskus, külastajate prognoositud arv 50 000+ (turismiprofessionaalid ja lõpptarbijad).
    MATKA 2025 messi fookusteemadeks on elamused ja aktiviteedid, heaolu ja wellness ning kultuur. 
    Visit Estonia ehitab MATKA 2025 messile erikujundusega Eesti ühisstendi (49m2, neljast küljest avatud varasemast tuttav „metsastend“), viib läbi Eesti infotunni Soome meedia ja reisikorraldajate esindajatele ning koordineerib Eesti eksponentide esinemisi messikeskuse lavadel.
    Eesti ühisstendis pakume:
    a) ettevõtjatele nõupidamiste laua kohta, mida jagatakse 1/2 päeva kaupa teise ettevõtjaga
    b) sihtkohtadele/liitudele letti, mis on eksponendile kasutamiseks, mehitatud terve messi aja
    Eesti osalejad: Ettevõtted ja sihtkohad, erialaliidud, kelle teenus on suunatud välisturule/Soome turule (individuaal- ja rühmatooted) ning kellel on valmisolek teha koostööd rahvusvaheliste partneritega. 
    Eesti osalejate arv: 17 (kohti ettevõtetele 9 ja sihtkohtadele 8). 
    Osalustasu: ettevõtjatele 500 eurot ja sihtkohtadele 900 eurot
    Registreerimine avatud kuni 28.08.2024
    Koduleht https://matka.messukeskus.com/   
  • 16.01.2025 turismimess MATKA raames on võimalik osta eraldi lett messi korraldajalt Business Forum alaleVaata täpsemalt, keda sinna oodatakse ja mis tingimustel.  
  • MATKA 2025 messile on võimalik välja minna ka eraldi enda ettevõtte või sihtkoha stendiga. Info ja tingimused.  
osalejad istuvad laudade taga

Allikas: Soome workshop 2023, Visit Estonia

  • 26.08.2024 kl 14-17 toimub Tallinnas MATKA messi infopäev, kus eelseisva messi uuendusi ja uudiseid tuleb tutvustama Anna Molander-Bry MATKA müügijuht ja Eesti eksponentide kontakt messil. Visit Estonia annab ülevaate Eesti ühisstendi korraldamisest. 
    Oodatud on turismiettevõtted/organisatsioonid, kellel on huvi Helsingi messil eksponendina osaleda (kas siis ühisstendis või eraldi). Uutel huvilistel soovitame kindlasti kohale tulla, „vanadele kaladele“ on võimalus osaleda üle veebi.
    Lisainfo ja registreerimine infopäevale kuni 21.08 https://www.profexpo.ee/messukeskus/matka-infopaev/ 

SAKSAMAA, ŠVEITS, AUSTRIA

  • 31.01.-01.02.2024 NORDEUROPA 2024 Online Sales Event, veebipõhine. Üritust korraldab Nordic Marketing, Visit Estonia osaleb üritusel kui Eesti sihtkoha ja turismiteenuste tutvustaja. Ürituse sihtgrupiks on saksakeelsed DACH riigid (Saksamaa, Austria, Šveits), Beneluxi maad ning teiste Euroopa riikide edasimüüjad.
    Üritus toimub digiplatvormil Converve, kuhu iga osalev ettevõttel lisab oma profiili, täidab kohtumiste kalendrit. Kohtumiste päringud peavad olema enne kohtumist kinnitatud. Kokku on kahe päeva jooksul maksimaalselt 35 kohtumiste võimalust ajavahemikul kell 9.00-18.00 (ilma ametlike lõuna- ja kohvipausideta). Saab ka konkreetseid vabu aegu või puhkepause oma äranägemise järgi broneerida. Ühe kohtumise aeg on 20 minutit, millele lisandub 10 minutit pausi.
    Osalema on oodatud Eesti ettevõtted: sihtkohad, majutusasutused, transport, DMC-d, looduse-ja aktiivse puhkuse teenuste pakkujad.
    Osalustasu varajasele registreerijale on 790eur, hind kehtib 31.detsembrini 2023. 
    Registreerimine ja info NORDEUROPA 2024 | Online Sales Event for Travel Trade (nordicmarketing.de)
  • 05.-07.03.2024 ITB turismimess Saksamaal, Berliinis. Ainult spetsialistidele suunatud rahvusvaheline turismimess https://www.itb.com/en/ Erikujundusega Eesti stend.
    Osalema on oodatud Eestist: sihtkohad, majutusasutused, transport, reisikorraldajad ja -bürood, erinevad teenusepakkujad. 
    Kohti: sihtkohtadele 6 ja ettevõtjatele 6.
    Osalustasu sihtkohtadele 500 eurot ja ettevõtjale 300 eurot. Registreerimine on lõppenud.
  • 04.06.2024 Šveitsis Zürichis Visit Estonia workshop. Workshopi ülesehitus:18.30 külaliste saabumine ja 19.00 - 21.00 Eestit tutvustav ettekanne, üks ühele kohtumised, ühine õhtusöök ja networking. Ootame sihtturult ostjaid u 40 reisikorraldajat ja reisibürood.
    Osalema on oodatud Eestist: sihtkohad, erialaliidud, majutusasutused, laevafirmad, DMC. 
    Kohti: 10.
    Osalustasu 300 eurot. Registreerimine on lõppenud. 
grupipilt messil

Allikas: ITB 2024, Visit Estonia

  • 04.-06.03.2025 ITB turismimess Saksamaal, Berliinis. Ainult spetsialistidele suunatud rahvusvaheline turismimess https://www.itb.com/en/ Erikujundusega Eesti stend.
    Osalema on oodatud Eestist: sihtkohad, majutusasutused, transport, reisikorraldajad ja -bürood, erinevad teenusepakkujad. 
    Kohti: sihtkohtadele 3 ja ettevõtjatele 10.
    Osalustasu sihtkohtadele 700 eurot ja ettevõtjale 1/2 päeva kaupa nõupidamiste laud 400 eurot ja terve päev 800 eurot. Registreerimine on avatud kuni 12.09.2024
Osalejad istuvad laudade taga ja kuulavad esinejat

Allikas: Šveitsi roadshow 2023, Visit Estonia

SUURBRITANNIA

  • 13.02.2024 toimub Londonis "5 riigi workshop". Visit Estonia koostöös Soome, Islandi, Fääri saarte ja Gröönimaaga. Koos kinnitatud registreerimisega, avaneb võimalus saada isiklik kohtumiste kalender ja eelbroneerida kohtumisi. Ürituse formaat on workshop.
    Osalema oodatud Eestist: sihtkohad, majutusasutused, transport, DMC-d. 
    Eesti osalejate arv: 7.
    Osalustasu: 200 eurot. Registreerimine on lõppenud.

  • 12.-14.07.2024 Global Birdfair, Rutlandis (UK). Süvaloodusturismi mess Global Birdfair https://globalbirdfair.org/. Visit Estonia korraldab ühise Eesti stendi.
    Osalema oodatud Eesti ettevõtted: Süvalooduse teenuse pakkujad/ettevõtjad (linnu-, looma- ja taimevaatlus).
    Eesti osalejate arv: 5.
    Osalustasu: 200 eurot. Registreerimine on lõppenud.
Külalised messil

Allikas: Birdfair 2023, Visit Estonia

KAUGTURUD

  • 8.-12.04.2024 Visit Estonia USA Sales blitz roadshow: New York 08.04, Toronto 09.04, Los Angeles 10.04, Seattle 11.04. Kontaktüritus reisikorraldajatele ja reisiagentidele ja reisikorraldajate kontorite külastused.
    Osalema oodatud Eestist: DMC-d, transport, sihtkohad.
    Eesti osalejate arv: 5.
    Osalustasu ei ole. Registreerimine on lõppenud,
  • 08.05.2024 Baltic Connecting kaugturgude workshop Vilniuses. Leedu, Eesti ja Läti turismiametite poolt korraldatud rahvusvaheline workshop Vilniuses. Külalised on kutsutud USA, Jaapani, Singapuri, Lõuna-Korea, Austraalia, Taiwani ja Araabia Ühendemiraatidest, kokku 50 kontakti.Workshopile oodatakse Eesti, Läti ja Leedu turismiteenuse pakkujaid. https://www.balticconnecting.com/en/event/terms-and-conditions/terms-conditions-for-suppliers
    Osalema oodatud Eestist: sihtkohad, majutus, aktiivse puhkuse teenuse pakkujad, reisikorraldajad, DMC.
    Osalustasu 250 eurot workshopil osalemine + 50 eurot Gala õhtusöögil osalemine. Registreerimine on lõppenud.
  • 16.-19.07.2024 Baltikumi roadshow Lõuna - Koreas ja Jaapanis: 16.07 Seoulis (Lõuna - Korea), 18.07 Osakas ja 19.07 Tokyos (Jaapan). Ürituse formaat on seminar ja workshop (kohtumised laudade taga) koos lõunaga igas linnas.
    Osalema oodatud: DMC-d, transport, sihtkohad.
    Eesti osalejate arv: 5.
    Osalustasu ei ole. Registreerimine on lõppenud. 
  • 26.-29.09.2024 JATA EXPO turismimess Jaapanis Tokyos. Balti riikide ühine stend. Koos kinnitatud registreerimisega, avaneb võimalus saada isiklik kohtumiste kalender ja võimalus leppida kohtumisi. 26.-27.09 on B2B päevad, kokkulepitud kohtumistega, 28.-29.09 on lõpptarbija päevad.
    Osalema oodatud: Reisikorraldajad, DMC-d, transport, hotellid, sihtkohad.
    Eesti osalejate arv: 3.
    Osalustasu ei ole.Registreerimine on lõppenud. 
külastaja jalutab rannas

Allikas: Tanel Murd

  • 23.-25.10.2024 ITB ASIA Singapuris. B2B mess. Koos registreerimise kinnitusega avaneb ligipääs kohtumiste süsteemi, kus iga ettevõte saab endale sobivaid kohtumisi kokku leppida. Osalema oodatud: sihtkohad, reisikorraldajad, DMC, transpordiettevõtted, grupitoodete pakkujad jne.
    Eesti osalejate arv: 3.
    Osalustasu ei ole. Registreerimine on lõppenud. 
töö messistendis

Allikas: JATA mess Jaapanis 2024, Visit Estonia

MUUD TURUD

  • 20.02.2024 toimub Kopenhaagenis Nordic Marketplace workshop, korraldajaks Nordic Tourism Collective koostöös ETOAga (European tourism association). Külalistena oodatakse Euroopa ja ülemaailmseid edasimüüjaid, reisikorraldajaid, OTAsid ja DMCsid. Kohtumiste formaadiks on B2B kohtumised.
    Osalema oodatud Eesti ettevõtted: sihtkohad, majutusasutused, transport, DMC-d.
    Eesti osalejate arv: 6.
    Eesti osalejatele on välja pakkuda erihind 699eur. Registreerimine on lõppenud. 
    https://www.nordictourismcollective.com/nordicmarketplace2024 
piparkoogid

Allikas: Kairi Tähe

ÄRITURISM 

  • 14.-16.05.2024 IMEX mess Frankfurtis https://www.imex-frankfurt.com/show-information. Rahvusvaheline konverentsiturismi mess spetsialistidele. Visit Estonia erikujundusega stend. Osalema oodatud: hotellid, DMCd, PCOd, EMCd, sihtkohad.
    Eesti osalejate arv: 6.
    Osalustasu: 850 eurot. Registreerimine on lõppenud.
  • 19.-21.11.2024 IBTM World mess Barcelonas https://www.ibtmworld.com/. Rahvusvaheline konverentsiturismi mess spetsialistidele. Visit Estonia erikujundusega stend.
    Osalema oodatud: hotellid, DMCd, PCOd, EMCd, sihtkohad.
    Eesti osalejate arv: 10.
    Osalustasu: 850 eurot. Registreerimine on lõppenud. 
messistendis inimesed istuvad

Allikas: IMEX mess 2023, Visit Estonia