Allikas: Visit Estonia

Uued restoranigiidid hindavad Eesti söögikohti

Sügis on toonud ja toomas Eestisse kaks uut hea toidu teejuhist: septembri lõpus tuli restoranigiid 360°Eat Guide esmakordselt välja Tallinna restoranide soovitustega ning novembris kuulutab restoranijuht Falstaff välja oma esimese Eesti restoranide teejuhi.

Visit Estonia toiduturismi teemajuhi Helina Andruškevitšuse sõnul on Skandinaavia päritolu restoranijuht 360°Eat Guide üks väheseid, kes hindab restoranide juures nii nende gastronoomilist taset kui ka jätkusuutlikku poolt. Maitseelamuste kõrval võetakse arvesse söögikoha sotsiaalseid, keskkonnaalaseid ja majanduslikke mõjutegureid ning personali pühendumust.

Kolmekümnest Tallinna restoranist, mida 360°Eat Guide tänavu hindas, pälvisid oma esimesed ringid (inglise keeles circle) just nemad:

Barbarea, Rado restoran, Lore Bistroo, Restoran CRU ja Restoran Mimosa

Lee Restoran ja Peet Ruut

Fotografiska Food Tallinn

Novembris avaldab Austria juurtega restoranijuht Falstaff oma esimese Eesti toidukohtade teejuhi. Balti riigid ja Põhjamaad on osa värskest Falstaff Nordic'u struktuurist. Järgmise aasta suveks ilmuvad kõikide maade restoranigiidid, järgnevad hotellide, baaride ning kohalike jookide teejuhid.

Falstaffi Eestisse tuleku põhjused võtab hästi kokku ajakirjas Flavours of Estonia ilmunud artikkel "Head teed White Guide, tere tulemast Falstaff!"

Lisainfo ja küsimused

Helina Andruškevitšus

Visit Estonia toiduturismi teemajuht

helina.andruskevitsus@eas.ee

+372 505 7807