Uutmoodi maitsev Eesti

Allikas: Lauri Laan, Eesti Maitsed

Uutmoodi maitsev Eesti

Need, kes arvavad end Eesti maitsetega hästi kursis olevat - olgu nad siis kohalikud või külalised - saavad sel suvel oma arvamusi ja teadmisi värskendada. Jah, Eesti söögikohad on taas avatud, uue innu ja tahtmisega teha. Ent toidud on pigem lihtsamad kui varem. Maitsed on pigem puhtamad kui varem. Mitte ainult toidu-, vaid kogu restoranielamus on värskem kui varem.

Pakume sulle järgnevalt välja neli restorani - nii Tallinnast ja selle lähistelt kui Põlva- ja Valgamaalt -, mis on head näited uutmoodi maitseelamustest Eesti restoranides.

Taju resto

Foto: Lauri Laan


Uued kohad pakuvad kogemusi, mida varem pole kogeda saanud. Jõelähtmel Taju restos pakub loodus sööjale igas suunas panoraamseid vaateid, mis on nii võimsad, et on suutelised lausa muutma toidu maitset suus puhtamaks ja värskemaks.


Restoran Kodas

Foto: Lauri Laan


Restoran Kodas Valgjärvel Siidrikoja küljes on kohe avamisest saati igati oma nime (kohalikus murdes kotkas) vääriline. "Siider on uus õlu," öeldakse siin ja pakutakse uue Eesti maatoidu kõrvale siidrit ja kokteile, nii et senised toidukõrvase lemmikud õlu ja vein ununevad sootuks. Kohaliku joogi ja söögi harmoonia ning tase selles restos on kotkalend.


Kolme Sõsara Hõrgutised Lüllemäel

Foto: Lauri Laan


Kellegi teise hea idee kopeerimisele ei vaadata restoranimaastikul mitte just alati hästi, ent sel suvel paistab, et see on jäämas eelmisse aastasse. Nimelt peaks Kolme Sõsara Hõrgutiste nimeline väike maaresto Lüllemäel olema suisa kohustuslikult kopeeritav igasse Eesti külla. Peamiselt ise oma aias kasvatatud saadustest toidu pakkumine oma kodumajas ei ole üle jõu käiv mitte ühelegi külale Eestis.


La Bottega

Foto: Lauri Laan


Kindlasti ei ole Eestis varem näha saanud ka seda, kuidas väliselt mitte midagi muutmata saab sündida täiesti uus kvaliteet. Kauaegne soosik, itaalia köögiga restoran La Bottega Tallinna vanalinnas sai uue hingamise, kui tuli uus omanik uue kollektiiviga. Lisaks uuendustele maitsemeeltele paigutati saali juurde veel kaks oliivipuud ja La Bottegast sai hinge poolest üleöö otsekui uhiuus.


Tegusamad restoranid Eesti erinevates otstes pakuvad üheskoos nime all Eesti Suve Maitsed selle suve kõige paremaid palasid ning isikupärased hotellid majutust, mis vastab söögielamuste tasemele. Vaata järele.

Viimati muudetud: 24.08.2021

Teema: Söök, Jook ja Ööelu