Turismikonverents 2018 päevakava

Foto: Roman Neiman, Visit Estonia

Turismikonverents 2018 päevakava

Turismikonverents 2018 päevakava

KONVERENTSIKOHAD ON VÄLJA MÜÜDUD. Galale on veel kohti.


Seekordne turismikonverents "Digitaalne suitsusaun?" toimub 27. septembril 2018 Kosmose kinos. Konverentsipäeva modereerib Siim Raie, Muinsuskaitseameti peadirektor.


Päevakava:

Plokk 1:

9:15-9:45 kogunemine ja hommikukohv

9:45-9:55 (10 min) Peaminister Jüri Ratase tervitus

9:55-10:00 (5 min) Tallinna LV abilinnapea Vadim Belobrovtsevi tervitus

Moderaator Siim Raie avasõnad

10:00-10:15 (15 min) EASi juhatuse esimehe Alo Ivaski ettekanne ning Turismiarenduskeskuse / Visit Estonia uue juhi tutvustamine

10:15-10:55 (40 min) dr James McCabe "From Niche to Unique - How To Grow a Nation Story". Kogenud iirlasest lugude sepistaja McCabe selgitab, kuidas alternatiivne lähenemine klassikalise story loomisele ka turismimaailmas kehtib, ja jagab oma visiooni sellest, mis võiks muuta Eesti loo ainulaadseks. Näidetega kunsti- ja meediamaailmast ning ka rahvusvahelisest turismist demonstreerib James riigi ja rahva loo rääkimise saladusi, mis teevad selle vaheldusrikkaks, meeldejäävaks ja inimest endasse haaravaks. See esitlus on turismiprofessionaalidele, turundajatele ja ettevõtjatele – kuidas tabada loo rääkimise tuuma lausa instinktiivselt ning kasutada seda ükskõik mis kontekstis.

10:55 – 11:55 (1 h) paneel teemadel: tehnoloogiamaailmas toimuv, mis oleks turismis kasutatav, elavdaks turismis väärtuspakkumist, klienditeekonda, lihtsustaks elu jmt. Asjade teistmoodi tegemine, lihtne innovatsioon. Arutlemas praktikud, kes midagi ellu viinud ning kel on nägemus, kuidas tasub teha. Indrek Kasela (ettevõtja ja maailmarändur), Ain Käpp (Tallinnhotels), Hardi Kinnas (Spotitwise), Helina Viik (ED for hotels; Suur Muna; Alar Ülem (Guestjoy)

11:55-12:00 (5 min) küsimused saalist

12:00 - 13:15 lõunapaus


Plokk 2:

13:15-13:20 äratus

13:20-14:10 (50 min) Magnus Lindkvist "Why The Future Begins: How to create tomorrow...in tourism and beyond". ’’Viimase kümnendi jooksul oleme kõik muutunud pulseerivateks sinisteks täppideks – otsimas kohti, kuhu minna sööma, šoppama, aga ka otsimas suuremat tähendust. Tulevik on samuti muutunud: lendavate autodega utoopiast ja ülemaailmsest õnnest tumedaks trollikoopaks. Mida peaksime ses osas tegema? Kui inimesed, kui juhid, kui Eesti turismi esindajad?’’ See on Magnus Lindkvisti ettekande alguspunkt. Ta on trendijälgijast tulevikuteadlane, keda on kutsutud ka parimaks Rootsi ekspordiks pärast ABBAt ja lihapalle. 

14:10-14:30 (20 min) Transpordistrateeg ja visionäär Henrik Hololei, keda Richard Quest CNNist tituleeris Mister European Aviation'iks, kuumadest transporditeemadest Euroopas

14:30-14:40 (10 min) Finnairi rahvusvahelise müügi asepresident Mikko Turtiainen "Steering untapped tourism potential to the Nordics and Baltics''

14:40-15:10 (30 min) Paneel (inglisekeelne): Lindkvist, Hololei, Turtiainen. Teemad: transport ja ühendused; Eesti koht selles; reaalsus vs utoopia

15:10 – 15:30 kohvipaus


Plokk 3:

15:30-16:10 (40 min) Visionäär ja sihtkohtade nõuandja Doug Lansky "Saving tourism from itself". Reisimine, nagu pea kõik valdkonnad, on pidevas muutumises. See tähendab, et ükskõik kui edukas on Sinu sihtkoht olnud, ei pruugi eilne edule viinud strateegia juhtida sind sinna, kus sa tahaksid olla. Edukaimad sihtkohad püüavad seetõttu pidevalt otsida võimalusi kohanemiseks ja on isegi 2-3 sammu ees. Pannes fookusesse külastaja ja tema saadava elamuse, pakub Doug välja tõhusaid nippe, kuidas külastajaid reisima motiveerida ning täiustada külastajakogemust, et tuua seesama külaline taas tagasi.

16:10-16:25 (15 min) Sihtkoha vaade: Islandi Turismiameti kvaliteedi- ja arenduste juht Elias Bj. Gislasson „Tourism boom in Iceland, whom to thank or blame"

16:25-16:50 (25 min) Paneel (inglisekeelne): McCabe, Lansky, Gislasson (smart destination – not just marketing, storytelling – not just marketing; artificial attractions vs national/historical heritage) ja küsimused saalist

Päeva lõpp ca 17:00


Loe esinejatest lähemalt.

Konverentsikava täiendatakse pidevalt, detailsem plaan leitav ürituse lähenedes.

Konverentsi esinejate välispäritolust lähtudes on ettekannete keel suuremalt jaolt inglise. Programm on sünkroontõlkega eesti keelest inglise keelde ja vastupidi.

Ettekannetest vabal ajal on võimalik konverentsi eesruumis tutvuda Haaga-Helia Balti OÜ inimeste ja koolitustega ning EV100 turismiraamatuga, mida saab kohapeal ka osta.

Ettekannete ajal saali sisenemine ei ole lubatud.


Tallinnast väljastpoolt tulijatele pakub Turismikonverentsi ajaks erihinnaga ööbimist  hotell Go Shnelli Balti jaama juures, otseühendus trammiga nii Kosmosesse konverentsile kui Estonia galale. Ühene tuba 40 eurot, kahene 45 eurot, hinna sees ka parkimine. Reserveerimine reservations@gohotels.ee.

Lisaks hotell St Barbara*** Roosikrantsi tänaval, vaid mõni minut jalutamist Kosmose konverentsisaalist ja galaõhtust Estonia kontserdisaalist. Ühene tuba 45 eurot, kahene 49 eurot. Samuti Sokos hotell Viru, ühene tuba 84 eurot, kahene 89 eurot. Kõigil hotellidel on hommikusöök hinnas ja broneerimine otse hotelli – kasuta märksõnana ''Turismikonverents''!

Viimati muudetud: 22.10.2018
Soovitame