Milliseid maitseid tasub Eestist otsida?

Allikas: Renee Altrov, Visit Estonia

Milliseid maitseid tasub Eestist otsida?

Süüa saab hästi kõikjal Eestis. Toidumeistrid on ambitsioonikad ja uuendusmeelsed ning tunnevad lugupidamist kohaliku tooraine vastu. Söögikohad eristuvad leidlikkuse, julguse ning maitsetega, mida mujalt ei leia.

Kõik allpool esitletud restoranid pakuvad midagi erilist – olgu siis tegemist komponentidega kohalikust taime- ja loomariigist või üksteisest kaugel asuvate maitsete sobitamisega. Ühine joon on aga see, et kvaliteedis järeleandmist ei ole.

Tallinn

Pealinnas jagub toidukohti väga erinevatele maitsetele. Iga peakokk keskendub millelegi omanäolisele: siin leiab julgeid katsetusi Eesti traditsioonilise köögi mekkidest kuni metsas leiduvate originaalsete koostisosade kasutamiseni. Nii saab restoranis NOA proovida suitsuseid maitseid, sest otse köögis asub suur suitsuahi, restoran Ö road rändavad läbi terve Eestimaa looduse ning legendaarse Olde Hansa restorani menüüst leiab karuliha.

Olde Hansa

Foto: Olde Hansa, Visit Estonia


Tartu

Tartus leidub palju suurepäraseid söögikohti, mida külastada. Hubases kohvikus Krempel tasub proovida mustikapannkooke peekoni ja meega. Ambitsioonikas Fii restoran üllatab magustoiduks käsnaga, millel lisandiks pastinaak, šokolaad või jäätis. Suur osa restoran Hõlm toitudest on saanud alguse omanike perekonna vanaema ligi sada aastat vanast retseptivihikust.


Saared

Saartel on elu rahulikum ja pingevabam kui mandril. Vaatamata tagasihoidlikule suurusele on siingi omad traditsioonid ja toidukunst. Hiiumaal asuv Kala ja Võrk sobib tõelistele kalasõpradele – just siin saab maitsta kuulsat kalašokolaadi! Muhu saare Pädaste restoranis Alexander katsetatakse seikluslikke maitseid taimeriigist, nii saab siin nautida roogi, milles on kasutatud kohalikku sammalt. Saaremaal asuva Georg Ots SPA hotelli restoranis on toit looming, mille üheks osaks on alati ehedad kohalikud maitsed, millele aitavad kaasa oma suitsuahi, ürdipeenrad ja mesitarud maja katusel.

Rannik

Laulasmaal asuva restorani Wicca roogadele annavad oma salapära ja väe söödavad metsaannid ning kodumaine tooraine, siin saab iga päev proovida uusi räimetoitude versioone. Mere ääres asub samuti Ruhe, mida peetakse üheks parimaks kalarestoraniks Eestis, kus hoitakse au sees ka vanu kaluriküla traditsioone.


Viimati muudetud: 22.10.2020

Teema: Tallinn, Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti, Söök, Jook ja Ööelu