„Maitsev Tartu“ kõlab isuäratavalt

Allikas: Silver Gutmann

„Maitsev Tartu“ kõlab isuäratavalt

Eesti restoranikultuur on jätkuvalt tõusuteel ja toiduturism ning toiduga seotud üritused koguvad järjest populaarsust. Jätkuvalt pööratakse tähelepanu kohalikule toidule, mis on valmistatud kohapealsest toorainest.

Tartus korraldatakse juba seitsmendat aastat järjest maitseelamuste kampaania „Maitsev Tartu". See on nii tartlaste kui linna külaliste poolt oodatud üritus, mis kestab terve veebruarikuu ja pool märtsit lisaks (1. veebruarist 14. märtsini) ja milles lööb kaasa 23 Tartu valitud restorani. Osalevate restoranide arv on sellel korral märgatavalt suurem, et pakkuda rohkem võimalusi hajutatud turvaliseks külastuseks.

Restoranikuu „Maitsev Tartu" soovib pakkuda uusi maitseelamusi ja juhtida tähelepanu restoranikultuurile Tartus. Külastajatel on põnev võimalus maitsta uudseid roogi ning avastada suurepäraseid restorane ja kohvikuid.

Uusi toiduelamusi pakub sõbraliku hinnaga kolmekäiguline erimenüü, mis töötatakse osalejate poolt välja just selle kuu tähistamiseks. Kolme käigu hind jääb sel korral vastavalt restorani valikule vahemikku 21–25 eurot. Osalevad restoranid ja pakutavad menüüd leiad, kui külastad ürituse kodulehte www.maitsevtartu.ee. Menüüd avalikustatakse hiljemalt 27. jaanuaril 2021.

Külalistel on suurepärane võimalus katsetada põnevaid maitsekooslusi, sest kampaanias osalevate restoranide peakokad annavad oma parima, et üllatada nii linnaelanikke kui külalisi hõrkude ja naudinguid pakkuvate eriroogadega. Toitude valmistamisel kasutatakse võimalikult palju kohalikku toorainet. Sel korral andis erimenüüde ettevalmistamise protsessis tagasisidet auväärt žürii koosseisus: Sven-Erik Volberg — Villa Ammende tegevjuht; Noel Moglia — Aasta kokk 2020; Carina-Elisabeth Hade — Noorkokk 2020; Helen Kalberg — Tartu linna turundusjuht; Getter Madison — toidublogi Thyme Out autor ja toiduinstagrammer; Pille Petersoo — populaarse Nami-Nami.ee portaali looja ja eestvedaja, mitme kokaraamatu autor, ajakirja Kodu & Aed köögitoimetaja, Gaute Kivistik (esinejanimega Rohke Debelakk) — ajakirjanik, saatejuht ja hea toidu austaja.

Toidunautlejad saavad hinnata restoranide pingutusi külastajate lemmiku väljaselgitamisel - oma hinnangu saab anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal. 

Maitsev Tartu on kuu, mis jätkab Tartus korraldatavate toiduürituste traditsioone – veebruar on restoranikuu!


Soovime meeldivaid toidunaudinguid Tartus – tule ja lase end üllatada!

Viimati muudetud: 23.02.2021

Teema: Lõuna-Eesti, Söök, Jook ja Ööelu