Kuidas valmistada siidrit? Kuidas maitsevad parimad Eesti veinid? Kus Eesti veine degusteerida saaks? Allolevad EHE ökomärgist kandvates siidri- ja veiniettevõttetes saad kõiki neid asju teha. Tule meki ja õpi!
Hindreku talus Järvamaal Valgma külas on avatud Eesti Veini Kamber. Tegu on eranditult Eesti veinitootjate toodangu tutvustamisele keskendunud ettevõtmisega. Pakutakse erinevate veinitalude ja -mõisate toodangut. Võimalik on maitsta kohapeal, osta kaasa ja õppinud sommeljee teeb õdusas atmosfääris veinikoolitusi. Tutvust tehakse Eesti veinide valmistusviisidega, toorainega, ajalooga ja veinimeistritega, kelle toodangut leiab veinikambrist. Suuremale grupile erinevad paketid, suvisel ajal üksinda või kahekesti tulles erinevad päevapakkumised.
Loe edasiOleme väike pereettevõte Võrumaal Haanja looduspargis. Kasvatame astelpaju ja viinamarju ning valmistame käsitööveine. Meie valikust leiab nii auhinnatud vahuveine, marjaveine, kangemaid napse kui ka alkoholivabu jooke. Pakume aastaringselt harivat veinituuri, kus tutvustame oma tegemisi ja saab maitsta veine koos suupistetega. Maist kuni oktoobrini teeme ringkäigu istandikus. Grupi suurus talvisel perioodil kuni 25, suvel kuni 50. Talus on seminari korraldamise ja grupitoitlustuse võimalus. Meie lähedal asub kaunis Kavadi järv, kus on lõkke- ja ujumiskohad ja 4,5 km pikkune matkarada.
Loe edasiVaid 30-minutilise autosõidu kaugusel Pärnust asub Tori Siidritalu. Oleme suurim mahesiidri- ja maheveinitalu Eestis ning ilmselt ka Baltikumis. Väärindame siidriks ja veiniks marju ja puuvilju, mis on peamiselt pärit Soomaa ümbrusest. Soomaa on Eesti suuruselt teine rahvuspark massiivsete soode ja rabade ning puutumata loodusega. Siin on hästi välja arendatud loodusturismi atraktsioonid ja teenused. Tori Siidritalu külastuse käigus tutvume siidri- ning veinitootmisega ja degusteerime talu toodangut.
Loe edasiPärnu maakond, Jõesuu küla
Tulge proovige kätt siidrimeistrina! Töötoas saate ise osaleda siidrivalmistamise protsessis - põnevas tööetapis nimetusega „Disgorgement“. Disgorgement on traditsioonilisel šampanjameetodil valmistatud jookide üks tähtsamaid tööetappe, kus pärast jookide setitamist toimub pudelist efektne pärmisademe eemaldamine ja vahuveinikorgi panek. Tutvustame teile ka tootmist siidrivabrikus, räägime hea siidri valmistamise saladustest ja pakume meie tooteid degusteerida.
Erakordne elamus sõpradest või kolleegidest seltskonnale, kes hindab põnevaid maitseid ning uusi kogemusi. Pakume seltskondadele eksklusiivset võimalust valmistada üheskoos üks meelepärane vein (partii 30 liitrit). Osalistel on võimalik kombineerida erinevaid tooraineid ning töövõtteid, millega kujundate ise omale sobiva veini maitse. Veinimeister aitab ja juhendab ning siis jätame veini kolmeks kuni kuueks kuuks valmima. Kujundame igale pudelile sobiva personaalse etiketi ning pudeldame valmis veini, mille teieni hiljem toimetame. Külastus sisaldab ka ringkäiku veinikeldris.
Loe edasiVeinide degustatsioon Murimäe Veinikeldris sobib ideaalselt sõpruskonna või kolleegidega ajaveetmiseks kauni Otepää looduse keskel. Pakume ehtsat veinielamust Lõuna-Eestis valmistatud veine nautides. Külastus sisaldab ringkäiku viinamäel ning veinikeldris, mille käigus näeb Murimäe viinamarjakasvatust, degusteeritakse 5 erinevat käsitööveini ja tutvutakse veini ja söögi sobitamise põhimõtetega. Hea teada: Murimäe Veinikeldri veine saab alati ka kaasa osta.
Loe edasiMurimäe Veinikeldri koduveini valmistamise kursusel õpitakse koduveini tegemist erinevatest toorainetest ja kasutama vajalikke mõõteriistu ning lisaaineid (pärmid, peatajad, selitajad). Käsitletakse ka näpunäiteid pudeldamiseks ja soovitusi koduveini seadustamisel (Murimäe Veinikelder on tunnustatud veinitootja). Lisaks maitseme erinevaid eestimaisest toorainest (näiteks astelpaju, aroonia, kirss, rabarber, karusmari) valmistatud käsitööveine. Külastus sisaldab ka ringkäiku viinamäel ning veinikeldris, kus tutvustame Murimäe Veinikeldri tegemisi ja põhjamaist viinamarjakasvatust.
Loe edasiMõis toodab käsitööveine eestimaistest marjadest ja puuviljadest. Tootmine toimub ajaloolises kalevivabriku direktori häärberis. Kutsume külla tutvuma, kuidas kasvas ühe perekonna koduveini-hobist tegus veinimõis! Külastuse käigus räägime piirkonna ja häärberi ajaloost ning jalutame mõisa ajaloolises pargis. Uitame mõisa-aias, kus vaatame, millest Allikukivil veini tehakse. Seejärel käime veinikeldris ja räägime lähemalt marjaveinide valmistamisest. Lõpuks degusteerime mõisas valminud veine ja soovi korral likööre. Kohapeal on avatud ka mõisa poesalong, kust mõisa tooteid endalegi soetada.
Loe edasi