Eesti teemanädalad Saksa reisiproffidele

14. detsember 2020

Kasutame pandeemia ajal kõiki võimalusi, et tõsta meie mahult kolmanda turismituru Saksamaa teadmisi Eestist. Mitmekülgsus on oluline, kuivõrd turg on suur ja lai ning pakutavaga saab hõlmata ka Šveitsi ja Austria reisikäitumist. Lisaks esitlustele virtuaalstuudios ja ärikohtumistele virtuaalplatvormidel käib selle aasta maist tuleva aasta maikuuni e-õpe Saksa suurimas turismialases B2B koolitusportaalis ning hiljuti lõppesid Eesti teemanädalad Saksa reisiprofessionaalide uudiskirjades.

"Themenwoche Estland" toimus 23. novembrist 5. detsembrini kolmes B2B uudiskirjas reisevor9, countervor9 ja schmetterlingvor9. "Tellijad katavad kogu Saksamaad, mõnel määral ka Šveitsi ja Austriat ning igal neist on umbes 20 000 lugejat hõlmav kontaktibaas," selgitas Visit Estonia Hamburgi esindaja Evely Baum-Helmis.

Kahe nädala jooksul ilmus Eesti teemal 24 eriteemalist artiklit. Teemad valisime koostöös sakslastega vastavalt nende huvidele ning uudiskiri potsatas proffide postkasti igal hommikul. Lisaks põnevatele teemadele loosisime reisi Eestisse, mis muu hulgas tutvustavad kolme uut hotelli Tallinnas, Tartus ja Viljandis.

"Mulle teeb heameelt, et loosimängus osales üle 2000 mõjuka Saksa reisiprofessionaali, mis on nende palju teemanädalaid korraldanud profiportaali sõnul ülimalt hea tulemus. Veelgi rõõmustavam on aga see, et loosihuviga asi ei piirdunud - ligi kolmveerand osalejatest soovib regulaarselt, ka pärast teemanädalaid hakata Eesti turismiuudistega kursis olema meie Saksa turismiprofessionaali uudiste vahendusel," ütles Evely. Tema sõnul tõid teemanädalad juurde hulga uusi kontakte nii reisikorraldajate kui ka büroode seast ning juba tuleb ka hulganisti lisainfo päringuid.

Teemanädalate jooksul oli kümnete tuhandete Saksa reisikorraldajate lugemislaual muu hulgas meie incoming-agentuurid, transport, Tallinna võimalused, Eesti loodus ja aktiivne puhkus vabas õhus, kultuurielu, söök ja jook, UNESCO pärand, tuurid regioonides, majutus. Ilmus ka intervjuu Evelyga.

Tutvu teemanädalaga

Loe lisaks: