Visit Estonia uued sihtturud Holland ja Belgia

30. september 2020

Kevadel kirjutasime e-õppest Saksa suurimas B2B turismiportaalis, millega hõlmame tuleva aasta maini lisaks Saksamaa turismiproffidele ka Austria ja Šveitsi reisikorraldajaid. Kuid peale Saksa kultuuriruumile oleme vaadanud juba aastajagu järjest enam ka Hollandi ja Belgia suunas.

"Selle taga on mitu kaalutlust: ühendused, mille järjepidevus on üldiselt toiminud; palju kultuuri- ja loodushuvilisi tarbijaid, keda võiks meie toode huvitada, ning lisaks soov hajutada sihtturgude riske," selgitab äriturunduse projektijuht Kristiina Talisainen. "Hiljuti on sealtkandist kaugturgude asemel hakatud palju vaatama avastamata Euroopa-siseste sihtkohtade suunas, mida Eesti nende jaoks just on."

Hiljutine vallutus algas intervjuuga Hollandi TravMagazine'is, mõjukas profiväljaandes.

Sellele järgnes kohe e-õpe Travecademys, kus leiab teavet äriürituste kohta, meie Covid-19 infot, mitmesuguseid uudiseid Eestist ja loomulikult kopsaka reisipaketi kahele, mis loositakse välja paremat Eesti-teadlikkust üles näidanud reisiproffide vahel.

Et tööpõllust ülevaadet saada, siis tuleb nimetada, et Hollandis on kokku 230 reisikorraldajat, 1100 reisibürood) ja u 1000 iseseisvat reisiagenti kodukontorites (kes kuuluvad erinevatesse katusorganisatsioonidesse). "Nendele pakutava toote peamine lähtepunkt on siiski üks: kompaktne, mitmekesine linnaelamus koos lihtsasti kombineeritava loodusseiklusega. Plussina rõhutame lühikest lennureisi."

Kristiina toob välja, et Hollandi reisikonsultandid on harjunud e-õpet kasutama: "Eriti on neil selleks mahti praeguse osalise tööaja juures, nad täiendavad meeleldi oma teadmisi. Et huvi ülal hoida, tuletame seda võimalust aeg-ajalt nende profimeedias meelde." 

Alustasime e-õppega hollandlastele kaks nädalat tagasi ja liitunud on juba ligi 200 reisikorraldajat. See aga pole veel kõik: 6. oktoobril ootab Belgia reisikorraldajaid Eesti-teemaline esitlus Visit Estonialt ja virtuaalkohtumine Eesti ettevõtjatega, 8. oktoobril on seesama plaanis Hollandi reisikorraldajatega.

Samuti esindab Kristiina Talisainen Visit Estoniat 28.-29. oktoobril suure reisikorraldaja Aviareps Beneluxi virtuaalsündmusel. "Ootan põnevusega kohtumisi reisiprofessionaalidega - see on B2B tiimil ka esimene kord sedalaadi suurest messi ja kontaktürituse hübriidsündmusest osa võtta."

Hoiame Eestit reisimise taastumise ajaks suurel rahvusvahelisel pildil!