Valmisid Austria ja Šveitsi turisminõudluse ülevaated

30. juuli 2020

Jätkame tavapäraste turuülevaadete avaldamist, hiljutises fookuses on Euroopa uued turud nagu Belgia, Holland, Prantsusmaa, Hispaania. Juulis said valmis uuringud Austria ja Šveitsi kohta.

Eesti põhiturg on aastaid olnud Saksamaa, kuid seal kõrval töötame ka austria ja šveitsi kliendiga. 

Austerlaste külastused Eestisse on aastati kõikunud, muutused on olnud tingitud lennuühendustest ning ka Eesti ja Baltikumi pakkumisest reisikorraldajate programmides. Seni on austerlaste Eesti-külastused olnud märkimisväärselt rohkem suvekuudele keskendunud kui välisturistidel keskmiselt. Eri vanusegrupid on ühtlaselt esindatud, kuid silma torkab see, et tüüpiline Eestisse reisiv austerlane ei tule siia koos perega, vaid 6% on reisinud alla 15-aastaste lastega ja neistki pooled on olnud Austrias elavad Eestist pärit inimesed. Samuti on paljud neist esmakülastajad - ligi 70% Austria turistidest on Eestis esimest korda.

Šveitslaste reisid Eestisse on pikki aastaid stabiilselt tõusnud, viimastel aastatel pisut langenud. Ka šveitslaste külastused on rohkem suvele keskendunud kui välisturistidel keskmiselt, vanuseline jaotus on ühtlane ning perereisijaid siia peaaegu et ei saabu. 57% Šveitsi turistidest väisas  Eestit esimest korda.

Nii Austria kui ka Šveitsi külastajad on olnud üpris Tallinna-kesksed ning armastavad nagu Saksa turgki teha ringreise, Eestis käinud austerlastest külastas sama reisi jooksul Soomet või teisi Balti riike tervelt 75% - šveitslaste puhul on see number 68%.

Austria ja Šveits on lisaks jälgimisele järjepidevalt ka Visit Estonia töökavades. Juuli algul rääkisime Austria reisikorraldajatele veebiseminaril Eestist koostöös airBalticu ja Visit Tallinnaga. Sügisel on koostöös aukonsuliga ees kohtumised Austria reisikorraldajatega.  

Viimastest suurematest projektidest haarab lisaks Saksa reisiprofessionaalidele ka Šveitsi ja Austria turismiäri otsustajaid meie mais startinud e-kursus Visit Estonia Hamburgi esindaja Evely Baum-Helmise eestvedamisel. Kursus kestab maini 2021 ja toimub Saksa suurimas turismialases B2B koolitusportaalis. Loe lähemalt

Ülevaated on kättesaadavad meie välisturgude uuringute veebilehel