Visit Estonia e-orienteerumine viib ringreisile ümber Eesti

18. mai 2020

Eelmisel nädalal alustasime orienteerumismänguga, mis tugineb Google'i tänavavaatele ning viib paikadesse Eesti kõigis 15 maakonnas.

Enne suve, kui inimesed suure tüki veebiaega päriselu vastu vahetavad, töötasime agentuuriga AGE välja lahenduse, et pakkuda tulevikureisijatele Eesti kogemist virtuaalses maailmas. 

Lahendus töötab kõigis seitsmes keeles, milles on ka visitestonia.com veebisait ehk eesti, inglise, soome, vene, saksa, läti ja rootsi. Kokku esitatakse virtuaalreisijale 15 küsimust, kõik eri paikade kohta.

Konkreetne mäng on eetris juuni kolmanda nädalani, kuid plaanime hoida lahendust toimimas ka pärast auhinna loosimist ning vaadates kasutajakogemust, asukohti ka muuta või lisada. Praegu on reisivalikus Tartu, Tallinn, Haapsalu, Härma müürid (Võrumaa), Narva, Viljandi, Sangaste, Pärnu, Saaremaa, Hiiumaa, Soomaa, Keila-Joa, Rakvere, Seidla veski (Järvamaa), Rummu. Kutsume kõiki turismiettevõtjaid ja sihtkohti mängu jagama, et esimest innustust saanud külalisi hiljem juba konkreetsete pakkumistega võluda. 

Otselink Google Street View orienteerumisele eesti keeles, kust leiad ka mängu ka kõigis teistes keeltes.

Tore lisainfo on see, et nii nagu Visit Estonia bingo sai endale kiiresti palju järgijaid, tundub epigoone olevat orienteerumismängul, vt Kodustiili oma.