Reisile...mänguloomadega

01. märts 2020

Hiljuti oli meie pressireiside koordinaatoril Jana Kutshinskajal võimalus anda soovitusi väga erilisele külalisele Jaapanist. Nimelt viib kultuurihuviline naine Sonoe Azuma, kes kasutab kaubamärki Unagi Travel, reisidele ... inimeste mänguloomi.

Kuidas said niivõrd omapärased reisid alguse? "Mu lemmiktoit on grillitud angerjas, jaapani keeles "unagi". Ühel päeval 9 aastat tagasi tegin naljaviluks angerjakujulised täistopitud mänguasjad, blogisin neist ja pildistasin. Sõbrad võtsid mu mänguangerjaid samuti naljaviluks kaasa nii töö- kui ka puhkusereisidele. Vaadates fotot oma mänguloomakesest kusagil maailmanurgas tundsin äkki selle paigaga hoopis suuremat ja isiklikumat sidet kui samast kohast kaunist postkaardivõtet nähes. Siis tulingi mõttele pakkuda sel moel maailma avastamist neile, kel on reisimine füüsiliselt raskendatud, näiteks lastele, kes on haiglas. Täna on enamik mänguloomade omanikest siiski inimesed, kes saavad reisida, ent koguvad enne minekut emotsionaalselt liigutavate fotode abil kohainspiratsiooni, kuhu võiks järgmisena reisi ette võtta," kirjeldab jaapanlanna.

Kui küsisime Sonoelt kõige meeldivama Eesti-elamuse kohta, kõlas esimese vastusena Jaapani ja Eesti kontrast. "Meil on Jaapanis hoopis teine arhitektuur ja kõige erilisem elamus oli lihtsalt kõndida - mööda kitsaid vanalinna tänavaid." Samuti tõi kultuurihuviline külaline välja Telliskivi loomelinnaku ja Fotografiska ning ütles, et Tallinn oma kihistustega on suurepärane koht tudengitele, kus õppida ajalugu.

Nagu paljud kaugturgude külastajad, kelle jaoks on üks olulisi teemasid turvalisus, mainis jaapanlanna ka seda, rõhutades, et Tallinn on kena ja turvaline paik, mida võivad rahulikult nautida ka vanemad inimesed ja tütarlastest reisijad.

Vaata videot Unagi Travel Tallinnas