Eesti Turismifirmade Liidu presidendiks sai Külli Karing

09. jaanuar 2020

Vahendame Eesti Turismifirmade Liidu teadet, et ETFLi volikogu kinnitas oma uueks presidendiks senise asepresidendi Külli Karingu, kes on varasemalt liitu juhtinud ka aastatel 2014-2018.

Värskelt presidendiks valitud Külli Karingu sõnul seisab liidul ees tegus aasta ning endiselt on reisiettevõtjate jaoks väga oluline Eesti võimalikult hea ühendatus maailmaga. ETFLi selle aasta üheks peasündmuseks on juba kuu aja pärast toimuv 29. rahvusvaheline turismimess Tourest, mis toob kolmeks päevaks kokku Eesti reisiprofessionaalide paremiku. Karingu hinnangul muutuvad nii maailmas kui ka Eestis järjest olulisemaks jätkusuutliku turismiga seonduvad teemad.

“Eesti inimesed on reisilembesed ning näeme igapäevaselt, et huvi ja vajadus professionaalselt korraldatud reisiteenuste järele on väga suur. Aina enam inimesi pöördub reisiettevõtete poole, et saada massiivses infoväljas asjalikku ja vajalikku nõu ning kindlustunnet,” ütles Karing.

“Inimesed soovivad usaldusväärset infot reisisihtkohtade osas, ideid jätkusuutlike ja turvaliste reisimisviiside kohta ning seda, et keegi tagaks kogu reisi sujuva kulgemise,” lisas Karing.

Karingu kinnitusel on turism Eestile oluline majandusharu, mis annab kümnendiku riigi eksporditulust. Seetõttu tuleb jätkuvalt tegeleda Eesti kui atraktiivse ning aastaringse puhkuse- ja konverentsisihtkoha tutvustamisega maailmas, et Eestisse tulevate välisturiste arvu stabiilselt kasvatada.

Alates 2018. aastast ETFLi presidendiks olnud Merike Halliku volitused lõppesid tema enda soovil. ETFLi juhatus tänab Merike Hallikut suure panuse eest turismisektori arendamisel. Kaks aastat tagasi pälvis Merike Hallik ka Eesti Turismiedendaja auhinna.

„Merike Hallik on andnud lisaks Eestis tehtud tööle olulise panuse reisiettevõtete huvide eest seismisel ning valdkonna rahvusvahelisel arendamisel juhtides kaks aastat Euroopa reisiettevõtjate assotsiatsioonide katusorganisatsiooni ECTAA,” ütles Karing.

Järgmised korralised ETFLi juhatuse ja presidendivalimised toimuvad selle aasta maikuus.

Külli Karing