Kihnu körtidest Luksemburgi turismiministrini

28. märts 2019

6.-10. märtsini toimus maailma suurim turismimess ITB Berliin, kus Eesti Kihnu körtide stendi ja päris mootorratta vahelisel 60 ruutmeetril tegid pingelist tööd Visit Estonia, Go Travel, Unique Hotels Estonia, Meriton Hotels, Tartu & South-Estonia, Eckerö Line Eesti, reisiekspert, Nordica, Hilton Tallinn Park Hotel, Lääne-Eesti Turism ja Tallinn.

Sakslased on need tänuväärsed väliskülastajad, kellest paljud jõuavad ka pealinnast välja, matkates meelsasti karavani ja jalgrattaga. Visit Estonia Hamburgi turismiesindaja Evely Baumi sõnul on kuum teema Saksa reisikorraldajate seas jätkusuutlik turism. Eestil omakorda on küllaga kultuuritraditsioone ja loodust hoidvaid turismiteenuseid, mida pakkuda. Seekord oli fookuses mereteema, meie kirju ajaloo ja rikkaliku traditsioonilise kultuuriga saared, sh UNESCO pärandisse uhkusega kuuluv Kihnu. Saksa turistide ööbimised kasvasid mullu Eestis 7%, jõudes ligi 300.000 ööbimiseni.

Eestist osales stendis rekordarv partnereid ning käis pidev töömelu. Turismiarenduskeskuse äriturunduse projektijuht Agnia Nast: "Tõeliseks ice-breaker'iks osutus meie motiveeriv mootorratas. Selle seljas lasti end ärijuttude kõrval pildistada, selle pealt peeti kõnesid." Seekordsel messil osales profikülastajaid 3% rohkem kui läinud aastal.

Teiste hulgas uuris Eesti turismi kohta Air Balticu juht Martin Gauss, Eesti e-lahenduste kohta sai lõpuks otseallikast küsida neid oma sõnul seni kaugelt imetelnud Luksemburgi turismiminister Lex Delles. Eesti stendiga tutvus ka võimsa Saksa reisibüroo Der Touristik meeskond, kel on Eestiga väga kauaaegsed ja tihedad ärisidemed. 

Messi lõpptarbijapäevadel esinesid sakslastele menukalt iidsete tantsude ja lauludega kihnlased ise.

Jagame turismiprofessionaalidega ka ITBl esitletud ülevaadet maailma turismitrendidest.

Mootorrattal rõõmustavad Eesti-Saksa koostöö üle turismiarenduskeskuse Hamburgi esindaja Evely Baum ja direktor Margus Sameli ning Der Touristiki esindajad