Juunikuus tutvustati EAS-i toel Eesti kööki Venemaal ja Saksamaal

18. august 2016

 „Eesti toit“  Moskvas  02.-05.06.2016

02.-05.juunil toimus Moskvas toidufestival „Taste of Moscow“, mis on osa maailma toidufestivalide seeriast „Taste Festivals“ ja toimub 22 erinevas maailma linnas. Festivali kontseptsioon on kvaliteetse  toidu esitlemine  tipp-peakokkade  esituses,  sihtrühmaks  on  professionaalid (toiduajakirjanikud, kriitikud, toidublogijad jne) ja toiduhuvilised, teisisõnu – väga valiv auditoorium.

Eesti toitu esitlesid Vitali Tihhonov (Bonaparte, Beer House, Korsaar - Tallinn, Eesti peakokkade ühenduse liige, stažeerinud  Maaemo (2*), Geranium (2*), Noma (2*) ja Andrei Shmakov (Kadriorg, RIBE - Tallinn, Eesti peakokkade ühenduse liige, stažeerinud  Noma (2*), Chez Dominique (2*).

Tegevuse eesmärgiks oli luua ja hoida häid ning kvaliteetseid ajakirjanduslikke kontakte  Eesti kui reisisihi tutvustamisel, tutvustada Eestit kui kõrg-gastronoomia  reisisihti erinevate valdkondade toidu- ja reisiajakirjanikele (kirjutav press, TV, sotsiaalmeedia, blogid), tõsta teadlikkust gastronoomilisest Eestist.

Festivali raames toimusid ka erinevad meistriklassid, kus peakoka juhendamisel valmistati 3 rooga ning üritus professionaalidele, kus tippkokad tutvustasid oma riigi või restorani toitu, mis valmistati Eesti toorainest.

Festivalil osalemine toimus koostöös EAS-i ja EV Suursaatkonna vahel Moskvas.

 

Eesti köök Saksamaal 15.06.2016

15.juunil kutsusid EAS-i Turismiarenduskeskus ja „Eesti Maitsed“ õhtusöögile Eesti saatkonda Berliinis Saksa toiduajakirjanikud, et tutvustada Saksamaal Eesti kööki ja restoranimaastikku. Õhtusöögi Saksa toiduajakirjanikele valmistasid Eesti tippkokkade crème de la crème:  restoran Tchaikovsky peakokk Vladislav Djatšuk, Tõnis Siigur restoranist NOA ning endine berliinlane, nüüd aga restoran Alexander peakokk Matthias Diether. Kolm tippkokka pakkusid Berliinis tõelise gurmeeõhtusöögi, kus road valmisid Eestist kaasa toodud toorainest ning menüüs olid esindatud Eesti köögi parimad palad: siig, angerjas, metssiga, aga ka meie metsamarjad ja ’samblik’. Mõnusat elevust ja üllatusmomente  pakkusid õhtusöögil Eesti siider, käsitööõlu ja vein. 

Õhtusöögi käigus tegi esitluse Eesti toidust ja restoranidest Eesti Maitsete juht Aivar Hanson.

Õhtu lõpuks olid külalised veendunud, et nii Eesti toit, kui selle tooraine, kokad ja restoranid on maailmatasemel ning Eesti on suurepärane gurmeereiside sihtkoht.