Tallinna Lennujaam – kõige õdusam lennujaam

Allikas: Sven Zacek / Tallinn Airport

Tallinna Lennujaam – kõige õdusam lennujaam

Kuigi Tallinna lennujaamast ei saa kunagi maailma suurimat lennujaama, kuulub see kahtlemata maailma parimate lennujaamade hulka. Kogu reisija teekond on siin läbi mõeldud ning õdusat kodusust loob kõik, alates üldmuljest kuni pisidetailideni.



Hea ligipääsetavus tagab mugava reisi alguse

Tallinna lennujaama teeb teiste riikide lennujaamadest erilisemaks asukoht - vaid 4 km Tallinna kesklinnast tähendab, et reisija teekond lennujaama ei ole ülemäära pikk ega tülikas. Reisijatel on lennujaama mugav tulla nii takso, bussi kui isikliku autoga ning siin on piisavalt parkimisruumi ka kaugemalt tulnutele. Lisaks peatuvad lennujaamas või selle lähedal ka mõned üle-Eestilised bussiliinid.

Tallinna lennujaama interjööri arendamisel lähtutakse põhimõttest, et lennujaam ei pea olema kõle ja puhtalt oma funktsiooni täitev taristu.

Pilt: Paul Kuimet

Aeg möödub siin lenneldes

Tallinna lennujaama interjööri arendamisel lähtutakse põhimõttest, et lennujaam ei pea olema kõle ja puhtalt oma funktsiooni täitev taristu. Reisijad on niigi eesootava lennu tõttu veidi ärevil ning siis on abiks see, kui ümbritsev olme toetab meelerahu ja tasakaalu...nagu kodune elutuba.

Tallinna lennujaamas ümbritseb reisijaid kaasaegne, puhas ja asjalik õhustik. Maja on ehitatud kompaktselt ja loogilise struktuuriga, et reisija jõuaks igasse väravasse kiirelt ning igas väravas on erinev interjööri lahendus, mis lubab reisi oodates jalgu puhata, aga pakub ka lõbusat ajaviidet.

Pärast turvakontrolli on tunda värskelt küpsetatud saiakeste ja hõrgutavat kohvi lõhna. Lisaks arvukatele kohvikutele-restoranidele, asub lennujaamas mitu erinevat poodi, kust saab osta omanäolisi suveniire, Eesti disaini ja käsitööd, aga ka rahvusvahelisi bränditooteid.

Kaasaegses lennujaamas leidub ka innovaatilisi lahendusi. Näiteks on nii mõneski poes ja kohvikus iseteeninduslikud kassad ning 0-korrusel asub ka Eesti esimene iseteeninduslik tervisepood, kust saab veel viimasel hetkel enne reisi soetada näiteks plaastreid, päikesekreemi, vitamiine või apteegikosmeetika tooteid.

Lastele on lennujaamas loodud Lottemaa teemaline mänguala, suurematel on võimalik võitlusvaimu rakendada lauatennises või näiteks Spordimuuseumi väravas kiirus- ja osavustesti tehes. Igaüks leiab siin endale meelepärase peatuspaiga, kus lennu algust oodata.

Tallinna Lennujaamas asub ka unikaalne usaldusel toimiv raamatukogu. Väravasse nr.1 paigutatud raamaturiiulite vahel on mõnus korraks aeg maha võtta. Siit võib iga reisija julgesti meelepärase raamatu kaasa haarata ning selle koju naastes tagasi tuua. Kui raamatukogu riiulitel parajasti sobivat kirjandust ei leidu, siis aitab valikuga Apollo raamatupood, mis asub mõnikümmend meetrit edasi.



Ka töötamiseks on võimalusi

Lennujaama erinevates väravates leidub piisavalt pistikutega töökohti ning üle reisiterminali levib tasuta Wi-Fi, et enne reisi veel vajalikud e-mailid ära saata. Lisaks on vaiksed ja mugavad tingimused ka Äriklassi Lounge's. Reisijate tagasiside põhjal on see hubane ja sobilik kogu perele. Siin on eraldi lastenurk, massaažitoolid, õueterrass, kontorinurk ja vaiksed ruumid privaatsete telefonikõnede tegemiseks. Äriklassi lounge'i külastus on eriti meeldejääv varahommikuste lendude puhul, sest just selle ruumi akendest avaneb selge ilmaga võrratu vaade päikesetõusule.

Tallinna lennujaama töötajad teavad, et nad panustavad oma tööga sellesse, et Eesti oleks ühendatud maailmaga ning iga siia saabuv või siit lahkuv külaline saab lennujaamast elamuse, mis esindab kaudselt kogu Eestit. Lennujaama hubase õhkkonnaga avavad eestlased külalistele sümboolselt oma koduuksed. Tere tulemast!



Lennujaam ülalt vaates.

Pilt: Sven Zacek



Viimati muudetud: 23.11.2023