Allikas: Visit Estonia

Rattaga matkajale

Rattaga on Eestis mõnus matkata: leidub mitmeid metsa- ja küladevahelisi salateesid, mis jäävad eemale suurtest automagistraalidest ja läbivad looduskauneid paiku. Kuna vahemaad pole Eestis pikad, siis ei pea öid ainult telgis veetma – teele jäävad ka mitmed majutusasutused.

Pikkadest marsruutidest on üks kihvtimaid rada mööda rannikut – EuroVelo 10. 981-kilomeetrine marsruut läbib lõunast Läti poolt tulles kuurortlinna Pärnut, suurimaid saari, pealinna Tallinna ja Eesti vanimat, Lahemaa rahvusparki, lõpetades oma teekonna Venemaa piiril.

Väntamist jagub ka Oandu-Ikla 375 kilomeetri pikkusel matkarajal ning sellega risti asetseval 628-kilomeetrisel Peraküla-Aegviidu-Ähijärve matkateel. Võid need teekonnad jaotada ka lühemateks juppideks ja kasvõi nädalavahetuseti mõne lõigu ette võtta. 

Eelnevalt väljatoodud rajad pole teps mitte ainsad rattateed Eestis. Neid on tohutul hulgal – saad oma plaanid sättida ka selle järgi, kus asuvad ilusad lõkkeplatsiga puhkepaigad, et vahepeal mõnus grill teha ja väntamisest väsinud jalgu puhata. 

Keri veidi alla ja saad kategooriate kaupa leida endale kas jalgrattaekskursiooni, rendipaiga või üksinda reisimiseks hulga matkateede variante. 

Kuhu minna ja mida teha

Teave otsingutulemuste kuvamise kohta kasutustingimuste punktis 12.