Mida pakub Tartu taimetoidu sõpradele?

Allikas: Marek Metslaid, Visit Estonia

Mida pakub Tartu taimetoidu sõpradele?

Tartu on linn, mis avab ukse Lõuna-Eesti parimate maitsete maailma. Toredaid ja värvikirevaid maitsehetki pakuvad ajalooline turuhoone, avaturg otse kesklinnas Emajõe kaldal, Lõunakeskuse Taluturg, kust leiab laia valiku kohalike talude ja väikeettevõtete toodangut. Läbi aasta toimub arvukalt toiduüritusi ja -festivale, mis pakuvad suurt ning ehedat värske toidu- ja tooraine valikut.

Siinse kandi toidukultuur tuleneb baltisaksa, vene vanausuliste ja traditsioonilise eesti köögi mõjutustest, kust igaühel on midagi enda jaoks leida. Ainulaadsed ja fantaasiarikkad lähenemised kulinaarsetele naudingutele muudavad Tartu maitsed just sellisteks, nagu nad on. Ka vegan-toite nõutakse üha rohkem ning üha enam jõuavad need restoranide menüüdesse. Pakume valiku parimatest kohtadest, kust Tartus otsida põnevaid taimetoidumaitseid.

Hooajalised maitsed

Foto: Visit Estonia

Hubase ja õdusa kohvik-galerii Spargel leiame Tartu Loomemajanduskeskusest, kus kunst on koha sisse võtnud nii seintel kui taldrikutel. A la Carte menüü põhineb kohalikel hooajalistel koostisosadel, vegan-menüü pakub hõrgutisi pitsast burgeriteni.

Restoran Aparaat asub Tartu loomingulises keskuses, Aparaaditehases. A la carte menüü on pikk ning joogikaardil on koha leidnud ka mitmed käsitöö-, tehase- ja vaadiõlled.

Külluslikud maitsed

Foto: Magnus Heinmets, Visit Estonia

Aparaaditehases asub ka maailma tänavatoidust inspiratsiooni saanud restoran Kolm Tilli. Restorani keskel on avatud köök ning eraldi kohad pitsa ja pagaritoodete valmistamiseks. Külastajad saavad jälgida oma toidu küpsetamist ja joogi segamist.

Kohvik Crepp keskendub Prantsuse köögile. Kohvik on kuulus oma maitsvate prantsusepäraste pannkookide ja suurte soojade salatite poolest. Bon appétit!

Emajõgi on Tartu sümbol

Foto: Visit Estonia

Nii nagu nimigi ütleb, pakub restoran Asian Chef India, Hiina ja Tai köökide hõrgutisi nii traditsioonilisemas kui ka kaasaegsemas võtmes. Värske tooraine, unustamatud maitsed, eksootika ja idamaised maitseelamused! Hubane aasiapärane restoran asub Tartu kesklinnas.

Restoran Hõlm pakub esmaklassilist menüüd ja kvaliteetset teenindust. Avatud köök loob harmoonia klientide ja toiduvalmistamise vahel ning pakub võimaluse nautida erakordset kokakunsti. Roogade valmistamisel on kasutusel põnevad tehnikad, mille juures on olulisel kohal puhas tooraine, kvaliteet ja lihtsus.

Mõnus atmosfäär

Foto: Tanel Murd, Visit Estonia

Õdusa atmosfääriga veinirestoran-lounge Green Room paikneb otse Emajõe ääres Atlantise majas. Tänu sellele avanevad siin imelised vaated jõele ja linnale ning päikeseline terrass pakub mugavat võimalust ajaveetmiseks. See on kodune ja soe koht, kus saab nautida meeldejäävaid maitseid ning mõnusat olemist. Restorani iseloomustab sõbralik teenindus, maitsev ja kaasaegne menüü ning rikkalik joogikaart.

Restoran Joyce hindab värsket toorainet ja maitsete ainulaadsust igas toidus, mille nende kokad valmistavad. Joyce – see on rõõm maitsete valikust! Erinevate maailmajagude erilistest maitseelamustest leiab igaüks endale midagi meelepärast.

Moekas Aparaaditehas

Foto: Visit Estonia

Kohvik Krempel rõõmustab neid, kes otsivad uusi sõpru ja uusi maitseid. Siinsed hõrgutised valmivad köögis, millelt on üks suur sein ära võetud. See on selleks, et külalised näeksid, mis köögis toimub ja et kokad näeksid, kuidas nende looming külastajatele maitseb.

Restoran Fii on intelligentsete ja heade inimeste kohtumispaik, siin võetakse iga külaline vastu soojalt ning hoolitsetakse tema eest suure armastuse ja hoolega. Omanäoline menüü toob kokku Skandinaavia köögi parimad maitsed ja teiste rahvusköökide meeldivad üllatused.

Tule nautima Tartu taimetoidu hõrgutisi!

Viimati muudetud: 29.04.2022

Teema: Lõuna-Eesti, Söök, Jook ja Ööelu