Rahvusvaheliselt kuulsaim restoranigiid MICHELIN tunnustas Tallinnas just neid restorane. MICHELINI sõltumatu hindamine toimub kord aastas. Selle käigus võidakse restoranidele nii tunnustust lisada kui ka seda vähendada või hoopis ära võtta.
180° on kahe Michelini tärniga pärjatud Matthias Dietheri ja tema pühendunud meeskonna looming. "Toit, mida valmistame, peab kõnelema iseenda eest. See tähendab, et tõeline staar on tooraine ise ilma liigsete lisadeta," kirjeldab Matthias oma põhimõtteid. Ajaloolises Noblessneri sadamas asuva lummava merevaatega fine dining restorani avatud köök ja elegantne menüü pakuvad lisaks maitseelamustele ka visuaalset naudingut. 10-kohalises ühislauas serveeritakse 6-käiguline menüü, mille käigus näeb lähedalt ka kogu toiduvalmistamist. Individuaalsetes laudades saab valida 4-6-käigulise menüü vahel. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiSaabudes NOA Chef's Halli ununeb argipäev ja algab teekond pisut salapärasesse, kuid põnevusega oodatud maailma. Õhtu koos maailmas tunnustatud toiduelamuse, ainulaadse veinivaliku ning hoolitseva teenindusega. See kogemus on igat sekundit väärt! NOA Chef's Hallis pakume mitmekäigulist degustatsioonimenüüd, seetõttu palume külastuseks varuda aega orienteeruvalt 3 tundi. Restorani saab külastada vaid eelneva broneeringuga. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiRestoran NOA on kõige uuemate toidutrendide Eestisse tooja ning kohalike moevoolude looja. Restorani toidud on hooajalistest ja värsketest toorainetest ning palju tehakse tööd nende efektse väljanägemise nimel. Lisaks leiad meilt Tallinna ainukese oma mereandidega akvaariumi. Kokteilikaardiga pakub NOA konkurentsi Eesti parimatele kokteilibaaridele. Signatuurkokteilide nimistu on pikk, mitu neist on toonud majja rahvusvahelise auhinna. Merevaatega aknad ning õdus terrass ootavad sind nautima nii päikeseloojangut kui ka imelist vaadet Tallinna siluetile. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiRestorani Härg eesmärk on pakkuda parima kvaliteediga steike, madalal kuumusel küpsetatud liha, hõrgutavaid grillroogasid ja sinna juurde tervislikke salateid ja värskeid mahlasid/smuutisid. Tähtsal kohal on parimad veinid, veinikaart on eriti lai – enamus Coravin-meetodil. Kasutame ainult väga kvaliteetset toorainet maailma parimatest farmidest. Suur rõhk on ehtsal tulel – road grillitakse otse süte kohal ja sees, firmaroog on Enn Tobrelutsu kuulus söesteik ehk dirty steak. Lisaks parimale toidule loovad suurepärase meeleolu õdus miljöö, hea muusika, tõeliselt stiilne interjöör ja sisehoov. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiSellest kogukondlikust kohtumispaigast Kalamajas on kujunenud sõprade ja perekondadega kvaliteetaja veetmise keskpunkt. Lore bistroos pakume ahvatlevalt eklektilist menüüd, mis koosneb mõnusalt moodsa vindiga vanadest headest mugavustoidu klassikutest. Meie toiduvalik pakub avastamisrõõmu jagamiseks mõeldud palade näol, mille inspiratsiooni oleme kogunud toidureisidel. Leia meid Noblessneri jahisadamast. Oleme ennast sisse seadnud ajaloolises laevatehase hoones, kus asub ka kunstikeskus Kai. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiFotografiska restoran töötab 0-kulu põhimõttel. Kasutame toiduvalmistamisel leidlikke viise, ei raiska toorainet ega tekita jäätmeid. Kõik, mis õiest juureni või ninast sabani, leiab kasutust – nii köögis kui baaris. Sellest vähesest, mis alles jääb, saab aga üleöö kompost, mis jõuab ringiga tagasi põldudele ja peenardele. Meie toidu hing on jätkusuutliku restorani eestkõneleja, mitmekülgse karjääriga (Pädaste, Fäviken Magasinet, Fulgurance), kaasaegse Eesti maitse kujundaja, Peeter Pihel. Hooajalise ja omanäolise veinikaardi eest hoolitseb Kristjan Kiho. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasi38 restorani köök püüdleb traditsiooniliste maitsete piiride nihutamise poole. Peakoka inspiratsiooniks on toorainete mitmekesisus, erinevad köögid, reisimine ja inimesed tema ümber. Kombineerides uusi ja klassikalisi maitseid mänguliste väljapanekutega, jätab ta meeldejääva elamuse ka kõige suurematele toidunautlejatele. Restorani atmosfäär on hubane, aga samas meeliäratav. Ruumid on kaetud kirevate kunstiteostega ja õdusate valguslahendustega. Leiad meid ajaloolisest Tallinna vanalinnast, kus on käeulatuses mitmed põnevad vaatamisväärsused ja teatrid. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiRestoran CRU Tallinna vanalinna ajalooliste tänavate vahel, on tõeline gastronoomiline peidupaik. CRU restoranis on iga roog valmistatud meisterlikkuse ja pühendumusega, pakkudes külalistele ainulaadseid maitseelamusi. Restoran on pälvinud kiitust oma suurepärase menüü ja erakordse teeninduse eest, olles märgitud prestiižsetes toidujuhtides nagu Michelin Guide ja White Guide. Restoranis valitseb ajalooline ja hubane atmosfäär. Restoran CRU pakub Tallinnas unikaalset kombinatsiooni ajaloost, kultuurist ja kulinaarsest meisterlikkusest!
Loe edasiElegantse atmosfääriga restoran Gianni ja hubane kohvik on kui tükike Itaaliat siinsamas Tallinna kesklinnas. Pakume parimaid maitsenaudinguid traditsiooniliste Itaalia roogadega, hoolikalt valitud veinidega ning suurepärase teenindusega. Restoran on avatud 12:00-23:00, kohvikus saad aga mõnusat hommikusööki nautida tööpäevadel juba alates kella 8:00-st hommikul (suvekuudel alates 9:00-st). Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiElegantne ja stiilne Horisont Restoran & Baar asub Swissôtel Tallinn hotelli kõige kõrgemal korrusel ning on ideaalne koht lõõgastumiseks ja viietärnilise köögi nautimiseks. Külalised saavad nautida lummavat panoraamvaadet Tallinna vanalinnale ja merele. Restoran Horisont pakub modernset toiduvalikut kasutades hooajalist, kohalikku ja rahvusvahelist toorainet. Restoranil on ka imeliste vaadetega Privaatruum, kus on võimalik korraldada privaatseid õhtusööke. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiLee on esiisade tulekolle, mille ümber kees elu ja kus valmis maitsev kõhutäis, mida jagas lõkkeäärne kogukond. Tallinna vanalinnas asuva Lee Restorani menüüst leiate armastuse kodumaise tooraine vastu, mis on kombineeritud rahvusvaheliste oskuste ja mängulise uudishimuga. Meie toidulaua kese on alati kohalik, pärinedes väiketootjatelt ja sõpradelt Eesti taludes ja metsades. Menüüs on valikuid ka veganitele ja lastele. Joogikaardist leiate laia ja rahvusvahelise veinivaliku. Kutsume teid külla jagama roogasid ja lugusid ning seeläbi taaslooma iidselt Lee elurõõmu! Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiPrantsuskeelne nimi Mon Repos – minu puhkus – lubab Sulle tõelist maitsenaudingute puhkepausi. Võluva interjööriga villa köögis sündiva ja muinasjutulise Kadrioru piirkonna kuldajastust inspireeritud menüü taga seisab väga talendikas meeskond, mõne retsepti juured ulatuvad koguni sajandite taha. Restorani põhisaalis pakutakse mõnusat äraolemist keset kiiret argipäeva. Peakoka korrus (avatud eelbroneeringu alusel) on rafineeritumate maitseelamuste ja intiimsema õhkkonnaga, kus maitsemeeli teritada degustatsioonistiilis. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiTallinnas Nõmmel asub imekaunis ja uhke juugendarhitektuuriga villa, kus sulavad ühte kaunis interjöör, taevalik toit ja tipptasemel teenindus. Naudi inspireeritud à la carte menüüd või peakokk Heldur Hillaku mitmekäigulist erimenüüd ning... Söö ja tunne elust rõõmu! Paju Villa helge ning valgusküllane atmosfäär otsekui igatseb romantiliste ning perepidulike sündmuste järele. Kahel korrusel on mitu erinevat söögituba ning suve saab nautida ka aias. Restoran on pälvinud Michelini tunnustuse aastatel 2022 ja 2023, vaata lähemalt siit: https://guide.michelin.com/en/harju/tallinn/restaurant/paju-villa
Loe edasiParima kvaliteediga steigid, madalal kuumusel küpsetatud liha, hõrgutavad grillroad koos tervislike salatitega, värskelt pressitud mahlad, smuutid ja parimad veinid. Kvaliteetset toorainet maailma parimatest farmidest, suur rõhk on ehtsal tulel – enamus roogasid grillitakse süte kohal või sees. Restorani firmaroog on Enn Tobrelutsu kuulus süte sees küpsetatud dirty steak, loomulikult ka linna parim marmor steik, mereanni paella, ceviche, põdrakaabe jne. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiPuri on eksklusiivne restoran tõelistele toidugurmaanidele. Nagu sadamarestoranile kohane pakatab Puri menüü mereandidest. Teenindus on sõbralik, söögid ja joogid pakuvad lõbusaid vimkasid, otsekui vallatlevad teismelised kuningakoja vastuvõtul. Restorani põhjamaine disain ja peensusteni välja toodud detailid ning akendest paistvad lummavad vaated Haven Kakumäe jahisadamale loovad suurepärase atmosfääri toidu nautimiseks. Nimi Puri on saanud inspiratsiooni laevade purjetest, mis on tõmmatud üles kõrgustesse ning viivad meid uutesse vetesse. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiR14 Veinirestoranis saavad kokku kvaliteetvein ja ehedalt hea toit, loodavad maitsed ja veinikooslused on tänu peakokale ja sommeljeele harmoonilises kooskõlas. R14 toidust õhkub Vahemere noote, restorani partneriks on Rein Kasela Veinituba, kelle hoolikalt valitud veinivalik on komplimendiks igale roale. Toimuvad ka veinikoolitused ja -degustatsioonid ning loomulikult saad meelepärase veini ka kaasa osta. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiRestoran Rado on söögikoht, mis on meie oma enda käte ja sõprade abiga loodud. Restorani köögist leiab saadusi nii vanaema juurest kui ka Tallinna Keskturult toodud toorainest. Meie menüü on hooajaline ja muutub lausa igapäevaselt, kuid kindlasti võite valida roogi nii kalast kui lihast. Soovime teid tervitada restoranis nagu võtaksime teid vastu hubases atmosfääris oma kodudes. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiSmak tähendab eriliselt head maitset mitmes erinevas keeles. Meie peakokk ei pelga ka toitude tegemisel piiride hajutamist erinevate rahvusköökide traditsioonide ning vana ja uue vahel. Kohvikulikus ajatus interjööris pakume ülimoodsalt serveeritud roogasid. Menüüs domineerivad mereandide kõrval struudlid. Klassikalisele õunastruudlile lisaks on valikus veel hapukapsa ja pardistruudel! Restorani suvisteks hittideks on hapukoorest ja Borjomi veest külm supp, peedisorbee, redise, kurgi ja tilliga ning munavõide ja rohelise sibulaga küüslauguleib selle kõrval. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiVaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel Raekoja platsist asuva restoran Tchaikovsky õhkkonda kirjeldab ajatu elegantsus. Parimaid maitseelamusi Vene köögi sümfooniast pakkuv Tchaikovsky on saanud toidunautlejate vaieldamatuks meelispaigaks just oma maitseterikkuse ning ideaalselt kokku sobitatud veinivaliku poolest.Restoran Tchaikovsky on tunnustatud MICHELIN Guide Estonia poolt ning Hõbelusikas on nimetanud Tchaikovskyt ka „Parim restoran", "Parim gurmeerestoran" ja "Parim hotellirestoran" tiitlitega. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiRestoran Tuljak 50 aastat hiljem on taas avatud! Eelmise sajandi kuuekümnendatel projekteeritud ja ehitatud nõukogudeaegset tipparhitektuuri pole varem nii põhjalikult restaureeritud - sündinud on üks väga stiilne restoran. Samuti on originaalilähedasena taastatud ka suur terrass, hoonet ümbritsev haljasala, bassein ning jäätisekiosk. Restorani menüüs on tuttavamaid toite nagu heeringas lõkkekartuliga või kohupiimasõrnikud, kuid ka uuemaid maitseid nagu Oriental nuudlisupp. Iga roog on maitseelamus olles kombinatsioon klassikast ja modernsest. Saal ja väliterrass mahutavad kuni 300 inimest.
Loe edasiRestoran Moon pakub vene kööki modernses võtmes ja suure kirega! Üle 13 aasta tagasi otsustasid Roman ja Igor kokamütsid nurka visata ning pöörduda tagasi oma juurte juurde. Sellest kõigest sündis restoran Moon. Tsiteerides nende head tuttavat, kes peale esimest korda Moonis käimist ütles: „Selleks, et minna edasi, tuleb minna tagasi!“ Lihtsus, iseseisvus, kohalik tooraine, ausus ja austus, põhjamaine kargus. Ebatavaline nimi. Ebatavaline asukoht. Aga muidu vägagi tavaline koht. Moon on aastaid valitud Eesti 50 parima söögikoha hulka. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiRestoran Art Priori - eksklusiivne kunstirestoran Eestis – täiuslikud elamused igale meelele. Erakordne interjöör on inspireeritud gooti arhitektuurist ja kolme söögisaali seinu kaunistavad nii Euroopa vanade meistrite orginaalmaalid kui ka Eesti kunstnike tööd.Art Priorisse tullakse nautima head toitu, kuid mitte üksnes, eesmärk on emotsioonide mitmekesisus. Kõik road on eranditult laktoosivabad ja valmistatud ökoloogiliselt puhtast toorainest. Juhindutakse klassikast, muutes selle oma köögis isikupäraselt unikaalseks. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasiBarbarea on restoran ja naturaalse veini baar Koplis Põhjala tehases. Kui Karjase saia pagarikoda sulgeb peale lõunat oma uksed, teeb Barbarea uksed lahti. Kogu menüü on inspireeritud maailma eri nurkadest ning toidud on mõeldud jagamiseks, et ka kogu laudkonna elamus oleks jagatav. Hoolime väga kvaliteetsest toorainest, seega teeme igapäevaselt koostööd nii kohalike talunike kui teiste väikeste mahetootjatega, et meieni jõuaks alati värske ja puhas tooraine. Tutvu MICHELINI inspektorite hinnanguga.
Loe edasi