EDENi konkurss 2019: tervise- ja heaoluturism

13. mai 2019

17. juunini on kõik omavalitsused ja turismiorganisatsioonid oodatud esitama oma sihtkohta Eesti Avastamata Aarete konkursile. Seekord on teemaks tervise- ja heaoluturism. Konkursi võitja esindab Eestit Euroopas EDENi projekti (European Destinations of Excellence) raames. Esile tõstetud sihtkohad moodustavad üleeuroopalise koostöövõrgustiku edasisteks arendus- ja turundustegevuseks.

Euroopa Komisjon algatas enam kui kümme aastat tagasi projekti, et juhtida tähelepanu vähem tuntud sihtkohtadele ja arendada säästvat turismi. Fookuses on turismiteenused, mis põhinevad looduse, ajaloo- ja kultuuripärandi kasutamisel. Kasutamisel nii, et see oleks ühtaegu nii keskkonna ja pärandi suhtes jätkusuutlik kui ka kaasaegsele külastajale haarav. 

Eesti liitus projektiga alates 2008. aastast ning seda vedas Visit Estonia tiim. 2019. aasta konkurssi korraldab MTÜ Lääne-Eesti Turism. 

Kuna Eesti turismis on terviseteenuste ajalugu üks pikemaid ning need hoiavad auga jätkuvalt taset, on konkurss piirkondadele väga hea võimalus end Euroopa mastaabis taas nähtavamaks teha ning selle kaudu saada edaspidigi võimalusi ja ideid, kuidas end külastajatele atraktiivsemaks muuta. Kasutades järgmist kuud kandideerimiseks, kasvab sellest tulu aastateks!

NB! Lisaks on plaanis jätkutegevus kümnele loodusturismi sihtkohale, mis on saanud tunnustust Eesti Avastamata Aarete konkursil võitja või siis nominendina.

Kogu konkrursi- ja projektiinfo on leitav: https://www.puhkaeestis.ee/et/turismiprofessionaalile/kvaliteet-turismis/edeni-konkurss