Hea võimalus tootearenduseks

08. mai 2019

Liblika tiivalöök võib muuta maailma, saati siis üks väärt info. Hiljuti avaldas Postimehe teadusrubriik artikli "Mis on tõeline vana eesti toit?" Refereerisime seda ka visitestonia.com portaalis, sest üleilmastunud ning rafineeritud-pakendatud kaubanduse maailmas köidab inimesi üha enam retk algupärase ja puhta juurde. Edasi koorus artiklist aga väärt koostöövõimalus.

Tähelepanu kõik hea toidu pakkujad - või ka turismiettevõtted, kel fookuses mõni tegevus, mille juurde sobiks teemalt ka elamuslikum toitlustus, kui seni on pakutud!

Appi saavad tulla teadlased, kui on huvi oma ettevõtte menüüd ajalooliste andmetega rikastada. Konsulteerimine tagab, et tulemus oleks autentne ja põhineks tõepärastel andmetel. Miks mitte üllatada külalisi tõelise viikingi eine või pronksiaja pidusöögiga? Teadlased annavad head nõu nii eheda toorme valikul, valmistusmeetodites kui ka serveerimisel. 

Lisaks toidupakkumisele võib teenust arendada terviklikumakski, nn komplekt-elamusturismiks: ajastutruu toidukogumine (nt kiviaegsete vahenditega kalastamine, mis valmistatakse eksperimentaalarheoloogia korras), iidne jahipidamine ja korilus ning toiduvalmistamine vanal autentsel viisil. Väike füüsiline koormus, õpetlikkus ja hea kõhutäis oleks külalistele tagatud.

Loe artiklit

Huvilised võtku ühendust: ester.oras@ut.ee