Toiduharjumused ja –kultuur on Eesti erinevates paikades väga erinevad.
50 parima söögikoha edetabelisse mahuvad nii lihtsa kohaliku traditsioonilise toidu pakkujad kui rahvusvaheliselt tunnustatud gurmeerestoranid. 

Kuidas sünnib 50 parima söögikoha edetabel?

Parimatest parimad valivad välja toiduprofid ehk söögikohtade esindajad ise. Iga esindaja saab valida oma 7 lemmikut, lõplikule hääletamisele kutsutakse esindaja igast söögikohast, mis kellegi 7 parima hulka mahtunud. Häälte kokkulugemisel sünnibki parimate söögikohtade edetabel: 50 parimat restorani, kohvikut, pubi jm.

50 parima söögikoha hulka jõudmist tasub kindlasti võrrelda Hõbelusika nominentide nimekirjaga.

Mida tähendab Eesti toit?

Tänu Eesti väiksusele ja geograafilisele asukohale ei tasu otsida ainult meie kööki kuuluvaid toiduaineid, ometi on siinne toidukultuur unikaalne ja mitmekülgne. Eestlaste toiduvalmistamist on läbi ajaloo mõjutanud sakslased, venelased ja skandinaavia rahvad. Sarnaste ühismõjutustega kööki mujalt maailmast ei leia.

Loodetavasti on 50 parima restorani ja söögikoha edetabel hea teejuht Eesti toidukultuuri avastamisel!