Põhjamaised traditsioonid kohalikus võtmes

Ühes korralikus Eesti pajas on näpuotsatäis Skandinaavia, Vene, Saksa ja modernse Prantsuse köögi mõjutusi. Viimastel kümnenditel on Eesti tippkokad aktiivselt kohalikest toidukultuuridest inspireerituna Eesti restoranikultuuri arendanud, mida näitab ka kohalike kokkade edu prestiižsel rahvusvahelisel gastronoomiavõistlusel Bocuse D’Or. Tallinnas, kuid ka teistes Eesti linnades avatakse üha uusi ja huvitavaid restorane, mis pakuvad nii kohalikke kui ka rahvusvahelistest köökidest inspireeritud maitseelamusi.

Igal aastal valivad Eesti gastronoomia spetsialistid üheskoos rahvusvaheliste toidukriitikutega välja 50 parimat Eesti restorani. Nimekirjast leiab nii eksootilist Aasia kööki kui ka boheemlaslikke kogukonnakeskseid restorane, kus pakutav värske kraam kasvab otse külastaja silme all.