Mereäärsed hõrgutised

Eesti tuhandete kilomeetrite pikkune rannajoon ja saared rõkkavad kultuurist. Rannarootslastest saarlasteni, on merevaated ja rikkalikud meresaadused kujundanud paljude eestlaste elustiili. Tänapäeval tegutsevad neis maalilistes piirkondades lisaks kohalikele ka paljud Eesti tippkokad. OKO Kaberneemes, Villa Mary ja Noa Viimsis, Wicca Laulasmaal, MerMer Jumindas ja Ruhe Jõelähtmel pakuvad näiteks vana head eesti kala peenes võtmes, ja seda detailideni viimistletud mereäärses interjööris.

Ehedad toiduelamused maal

Eesti toidukultuur on vaheldusrikas ja põnev: alates mulkidest kuni setode ja vanausulisteni, võib siinsel maalapil ringi seigeldes maitsta nii mõnegi piirkonna unikaalset ja hooajalist kokakunsti. Nõnda on ka paljud Eesti tipprestoranid läinud maale vanarahva kulinaarset tarkust taga nõudma. Tartu maantee lähistel metsatukas paiknevas Põhjaka mõisas tegutseb täna üks Eesti kõige kõrgemalt hinnatud restorane, kus suurem osa pakutavast toidust kasvatatakse mõisa ümbruses ja küpsetatakse elaval tulel.

Tammuri ja Ööbiku talu restoranid pakuvad samuti Eesti parimaid gastronoomilisi saavutusi keset Eesti külaidülli. Kaheksa Jalga Kõue mõisas ja Alexander Pädastes köidavad lisaks luksuslikule toiduelamusele ka võimalusega veeta öö Eesti kaunimates mõisates.