Tallinn - Eesti gurmeelinn

Tallinnas avab igal hooajal uksed mitu uut ja põnevat restorani, kus pakutakse nii modernset Eesti toitu kui ka rahvusvahelistest köökidest inspireeritud maitsvaid palasid. Kalamajas, mis on üks Tallinna kõige kiiremini arenev ja elavam piirkond, leiab nii Eesti parimate hulka kuuluvaid lokaale nagu Sesoon ja Diip, kuid ka hulgaliselt teisi kohalike seas kiirelt populaarsust koguvaid restorane, millest paljud asuvad Telliskivi loomelinnaku piirkonna endises tööstuskompleksis.

Tallinna väisaval külastajal ei tasuks unustada ka Tallinna vanalinna, sest lisaks keskaegsetele pidusöökidele leiab siit endiselt Eesti restoranide koorekihi, kelle hulka kuulub kindlalt Tchaikovsky klassikalise Vene menüüga, kuid ka näiteks Aasia restoran Chedi, mida tuntakse  mõnel pool ka kui Hiina ime Eestis.

Tallinna Restoranide Nädalal avavad Tallinna parimad restoranid oma uksed uudishimulikele toidu- ja veinisõpradele, pakkudes suurepärast võimalust maitsta nii Tallinna uute ja trendikate kui ka juba soliidsemasse ikka jõudnud restoranide menüüsid.

Tartusse lõunale

Tartu on suurepärane koht, kus veeta üks idülliline nädalavahetus, mille hulka peaks kuuluma ka pärastlõunane kenakinnitus mõnes Tartu kohvikus. Tartu vaimu leiad kindlasti kohvik Wernerist ja Ülikooli Kohvikust, mille kohvihõngulistes interjöörides on inspiratsiooni ammutamas käinud paljud Eesti 20. sajandi kuulsamad loovinimesed. Toomemäel jalutades võib päevast märkamatult õhtu saada ning selleks puhuks pakuvad kerge jalutuskäigu kaugusel asuvad Cafe Truffe, Meat Market ja Hotell Antoniuse restoran Eesti parimaid a la carte menüüsid.

Haapsallu koogile

Haapsalu tillukest vanalinna kaunistavad armsad linnakohvikud, mis on inspireeritud selle väärika kuurortlinna 20. sajandi alguse lokkavast kohvikukultuurist. Näiteks Hapsal Dietrich on täna tuntud kui üks Eesti parimaid toidukohti, olles välja kasvanud sajanditagusest kohalikust pagariärist.